Međusobna tuča fudbalera Njukasla

Izvor: B92, 02.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međusobna tuča fudbalera Njukasla



Ono što je obeležilo 30. kolo Premijer lige Engleske nisu pobede Čelsija i Arsenala ili remi bez golova Mančester junajteda na Old Trafordu sa Blekburnom, već neobični incident tokom utakmice Njukasl - Aston Vila 0:3.

Devet minuta pre kraja meča, pri rezultatu 3:0 za goste iz Birmingema, došlo je do velike tuče u kojoj su učestvovala dvojica igrača Njukasla. Posle razmene udaraca i kratkog pesničenja, koje su zaustavili igrači protivničkog tima, isključeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Li Bojer i Kiron Dajer.

Domaćin je utakmicu završio sa tri igrača manje, jer je nekoliko minuta ranije crveni karton dobio Tejlor zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Učesnici incidenta pojavili su se neposredno po završetku meča na konferenciji za novinare zajedno sa menadžerom Grenom Sunesom. Obojica su se javno izvinili navijačima, predsedniku kluba i stručnom štabu. To im međutim neće pomoći da izbegnu suspenziju koja će uslediti.

Bojer i Dajer sigurno će biti kažnjeni sa tri meča neigranja, a jedan od njih biće i polufinale FA Kupa sa Mančester junajtedom. Ovaj incident mogao bi da se ozbiljno odrazi na karijeru oba fudbalera - Bojer je u klub došao kao 'problematičan' igrač, dok je Dajer već bio u sukobu sa sopstvenim menadžerima početkom sezone.

"Izvinjavam se navijačima, predsedniku kluba, trenerima i svim saigračima zbog tuče na terenu. Iskreno mi je žao", rekao je Bojer. Slično izvinjenje uputio je i Dajer.

"Izvinjavam se saigračima, treneru, predsedniku i navijačima i svima koji su gledali ovaj meč. Tokom utakmice dešavaju se svađe među nama, ali nikako nije smelo da nam se dogodi da se potučemo pred 50.000 ljudi", rekao je Dajer.

Menadžer "Svraka" Grejem Sunes rekao je da će ta tuča negativno uticati na atmosferu u timu pred polufinalni meč FA Kupa 17. aprila protiv Mančester junajteda.

"Ovako nešto još nisam video u svojoj karijeri. Teške reči među fudbalerima su gotovo normalna stvar tokom utakmice, ali ovo što se danas dogodilo nisam video do sada", rekao je vidno besan Sunes.

Menadžer Njukasla za ceo incident okrivio je Bojera, čije ponašanje smatra nedopustivim.

"Kiron Dajer mi je rekao da nije udario Bojera, već da je dobio udarac. Bojer nema nikakva opravdanja. Mislim da je on kriv i to pokazuje i snimak i čeka ga zaslužena kazna", rekao je Sunes.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.