Izvor: RTS, 27.Okt.2020, 12:21

Mbape najbrži fudbaler u Ligi šampiona

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape najbrži je fudbaler Lige šampiona u minuloj sezoni, objavila je Evropska fudbalska unija. Francuski reprezentativac je u finalu protiv Bajerna u jednom trenutku trčao brzinom od 33,98 kilometara na sat.
Poređenja radi, kada je Jusein Bolt postavio svetski rekord na 100 metara (9,58) trčao je brzinom 44,64 kilometra na sat.

Iza >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mbapea na ovoj listi plasirani su Lukas Klosterman iz Lajpciga, koji je u polufinalu protiv Pari Sen Žermena, trčao brzinom 33,89, odnosno Hans Hatebur iz Atalante, koji je takođe protiv Parižana, u četvrtfinalu, razvio brzinu 33,71.
U Top 5 su još Ašraf Hakimi (33,46), u međuvremenu iz Dortmunda prešao u Inter, kao i Alfonso Dejvis iz Bajerna (33,37), takođe iz mečeva protiv Pari Sen Žermena.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GEPARD MU NIJE RAVAN: UEFA objavila ko je najbrži fudbaler Lige šampiona (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020

Trčao brzinom od čak 33,98 km/h..Evropska kuća fudbala (UEFA) objavila je godišnji izveštaj, u kojem se nalaze i zanimljivi statistički podaci...Među tim interesantnim parametrima, nalazi se i spisak najbržih igrača Lige šampiona...Najveću brzinu tokom prošlogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.