Mažić isključio pogrešnog Kineza, pa se ispravio!

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mažić isključio pogrešnog Kineza, pa se ispravio!

Pune ruke posla za najboljeg srpskog arbitra na debiju u Kini. Video je pogodak rukom, pokazao crveni karton posle konsultacije VAR tehnologije od koje nije bežao. I pomogla mu je!

Odmah težak izazov za Milorada Mažića!

Najbolji srpski arbitar odlučio je da "pojača" Superligu Kine s kojom je potpisao ugovor na godinu dana, uz mogućnost produžetka na još jednu sezonu, a na prvom meču "dopao" mu je gradski derbi Šangaja na kom je doneo nekoliko velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odluka.

Jedna od njih desila se u 64. minutu kada se domaćin Šangaj Šenhua poradovao zbog izjednačenja (1:1), da bi Milorad Mažić smireno pokazao da je pogodak poništen.

U prvi mah delovalo je da bi jedno mogao da bude sporan ofsajd, međutim srpski arbitar je odlično video da je fudbaler Gao Di pokušao u stilu Maradone protiv Engleske 1986. godine da postigne gol, međutim Mažića nije prevario.

Dobio je žuti karton i pogodak je poništen, da bi samo minut kasnije Šangaj SIPG iskoristio "karmu" i poveo 2:0 preko Lu Venđuna.

Mažić je i do kraja meča imao mnogo posla pošto je u 73. minutu konsultovao VAR tehnologiju nakon prekršaja na sredini terena. Prvo je iz igre "isterao" Šu Sunlina zbog udaranja rivala na travi, da bi mu potom iz VAR sobe bilo saopšteno da je pogrešio identitet izgrednika, tako da je direktan crveni karton pokazao Bai Đianđunu.

Pogledajte...

O lateral Bai Jiajun leva cartão vermelho pela cotovelada em Oscar. Pra variar, Sun Shilin sempre envolvido nas confusões de seu time. pic.twitter.com/aDlbDN9DkP

— Leonardo Hartung (@HartungLeo) March 1, 2019

Ipak, s obzirom na to da je Sunlin već imao žuti karton, Mažić je mogao mirnog srca da isključi i drugog fudbalera pošto ni on nije bio nevin na terenu...

Brojčanu prednost iskoristili su fudbaleri portugalskog trenera Vitora Pereire za debakl fudbalera Kikea Sančeza Floresa (4:0).

U strelce su se upisali još Oskar i Amhedov, čime je potrvđeno da će SIPG opet biti favorit za titulu, a svakako najveći konkurent biće im Guangdžou Evergrande koji su lane "zbacili" sa trona posle godina dominacije.

Ove godine Srbija u Kini ima dvojicu trenera Peking Renhe (Stanojević) i Guangdžou R&F (Stojković Piksi), dok je od fudbalera tu samo Duško Tošić (Guangdžou R&F).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.