Mavra pojačao Karpoš

Izvor: B92, 12.Okt.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mavra pojačao Karpoš

Hrvatski bek Dominik Mavra novi je igrač skopskog košarkaškog kluba Karpoš sokoli.

Taj klub je saopštio da od hrvatskog internacionalca očekuje da pojača bekovsku liniju i da donese novu energiju posle niza od četiri poraza na startu regionalne Jadranske lige.

Mavra je, prema lokalnim medijima, sa novim makedonskim ABA ligašem potpisao ugovor do kraja sezone.

Hrvatski bek je u veći deo prošle sezone igrao za poljski tim Dabrova, a pre toga je nosio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dres zagrebačke Cibone.

U Skoplje dolazi kao "slobodan agent", a na mečevima u poljskoj ligi imao je prosek od 8,9 poena, 2,7 skokova i 2,6 asistencija za 23,1 minut po utakmici.

Za tim iz skopske opštine Karpoš bi mogao da debituje u subotu protiv bivšeg kluba Cibone, ako u medjuvremenu bude sredjena sva potrebna dokumentacija za registraciju u ABA ligi

Mavra (22 godine, 194 centimetra) sa Cibonom je osvojio ABA ligu 2014, a sa juniorskim timom zagrebačkog kluba, zajedno sa Dariom Šarićem i Mariom Hezonjom, juniorsku Evrolugu. S mladom selekcijom Hrvatske ime dve zlatne medalje na evropskim šampionatima 2010. i 2012.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karpoš sokolli dobili odlično pojačanje!

Izvor: Sportske.net, 12.Okt.2016

Makedonska ekipa koja debituje u regionalnom takmičenju pojačala je svoje redove bivšim bekom Cibone...Hrvatski bek Dominik Mavra od danas je igrač skopskog košarkaškog kluba Karpoš sokoli...Taj klub je saopštio da od hrvatskog internacionalca očekuje da pojača bekovsku liniju i da donese...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.