Matijaž Belšak osvojio Strongmen Evro kup u Novim Kozarcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2020, 17:43

Matijaž Belšak osvojio "Strongmen Evro kup" u Novim Kozarcima

Matijaž Belšak osvojio je prvo mesto na "Strongmen Evro kupu" u Novim Kozarcima, koji je održan na sportskim terenima "Slobode" u tom mestu kod Kikinde.

Slovenac visok 187 centimetara, težak 130 kilograma i star 28 godina ponovo je potvrdio titulu svetskog prvaka i pokazao zašto je jedan od najjačih ljudi na svetu. Drugo mesto pripalo je predstavniku Bosne i Hercegovine, Damiru Stroilu, dok se bronzom okitio predstavnik Srbije, ujedno i organizator takmičenja Dragan Bogojević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Novih Kozaraca.

"Više ni sam ne znam koliko puta sam se takmičio u Novim Kozarcima, znam da sam dva puta bio drugi, a ostalo su sve bila zlata. Zaista sam se potrudio da dođem na takmičenje uprkos svim problemima. Još uvek čekam operaciju kuka jer kada sam bio mlađi imao sam problema sa kukom i sada je neophodna operacija ove godine. Upskos tome, želeo sam da dođem u Srbiju i drago mi je što sam pobedio", istakao je Belšak.

Ove godine takmičila su se trojica snagatora. Uprkos najavi da će doći, dvojica takmičara su zadržana na granici i otkazali su svoje učešće. Međutim, atmosfera je bila odlična, takmičari i više nego raspoloženi, a najveću podršku imao je domaćin, predstavnik Srbije, Dragan Bogojević, koji je sa svoje 54 godine pokazao veliku snagu i spremnost.

"Posle velikih problema uspeli smo da organizujemo takmičenje. Zahvalio bih gradonačelniku i Gradskoj upravi koji su nam pomogli da nastavimo lepu tradiciju i naš brend kako ne bi napravili korak nazad, tako da smo sve organizovali po 18. put. Mi smo planirali da napravimo takmičenje po skraćenom postupku sa pet takmičara i svi su najavili dolazak, ali su dvojica zadržana na granici tako da smo se nas trojica takmičili", dodao je Dragan Bogojević, organizator Evro kupa Strongmen.

Na takmičenju je publika mogla da pogleda nadmetanje u četiri discipline. Snagatori su se oprobali u vučenju kamiona od 10 tona, potom su nosili kofere i kolica od 350 kilograma, takmičili su se u izdržljivosti, a na kraju i u najtežoj disciplini pod nazivom "Herkulesov hvat".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.