Matić u Šidu i Mitrovici:  Održati stare zanate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 17:45

Matić u Šidu i Mitrovici: Održati stare zanate

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas prilikom posete Sremskoj Mitrovici i Šidu da resorno ministarstvo sprovodi aktivnosti sa ciljem održanja i razvoja starih zanata, ali i širenja mreže plasmana i promovisanja proizvoda te delatnosti kao izuzetnih turističkih proizvoda, saopšteno je iz njenog kabineta.

Negovanje starih zanata doprinosi održanju svih onih duhovnih vrednosti koje našu kulturu i nasleđe čine prepoznatljivim u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svetu i na koje treba da se ponosimo. U ovoj delatnosti treba da vidimo i priliku za ekonomsku dobit, pogotovo u manjim sredinama koje su nedovoljno razvijene, ali koje još uvek čuvaju naše tradicionalne veštine, poručila je Matić.

Ona je navela da je za razvojne projekte u opštini Sremska Mitrovica u prethodnih pet godina ministarstvo dalo 50 miliona dinara, i da očekuje lokalne inicijative koje će doprineti ne samo razvoju starih zanata i osnaživanju žena, već i u ukupnom podizanju ove opštine kao atraktivne turističke destinacije.

Cilj posete Sremskoj Mitrovici i Šidu, u kojoj su učestvovali i izvršna direktora NALED Violeta Jovanović i supruge ambasadora SAD En Godfri i Kanade Valeri Norman, bio je promocija podrške ženskom preduzetništvu u segmentu zanatstva i kulturnog turizma kroz podsticanje delovanja Etno mreže i zanatskih udruženja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Matić: Ekonomsku dobiti traziti i u negovanju starih zanata

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021

Matić je navela da je za razvojne projekte u opštini Sremska Mitrovica u prethodnih pet godina ministarstvo opredelilo 50 miliona dinara..Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi aktivnosti sa ciljem održanja i razvoja starih zanata, ali i širenja mreže plasmana i promovisanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.