Matić pred Ferencvaroš: Izvukli smo pouke

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 20:44

Matić pred Ferencvaroš: Izvukli smo pouke

Trener Čukaričkog Igor Matić rekao je pred meč protiv Ferencvaroša, da veruje da su njegova ekipa i on izvukli pouke iz prethodnih mečeva u evropskom takmičenju

Čukarički će sutra, na stadionu "Dubočica" u Leskovcu od 21 čas igrati meč petog kola grupe F Lige konferencija i pokušati da osvoji prvi bod ili prva tri boda u ovoj sezoni.

Ferencvaroš je u septembru, na startu grupne faze, pobedio "brđane" rezultatom 3:1, iako je Čukarički poveo u Budimpešti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Pred nama je novi izazov. Igramo protiv velikog tima. Većina igrača su reprezentativci svojih zemalja. Ferencvaroš je favorit, ali i mi imamo nadu, želju i ambicije. Nismo imali vremena mnogo da spremamo ovaj meč. Pokušali smo da se osvežimo posle utakmice u Nišu. U svakom slučaju, izvukili smo pouke iz nekih prethonih utakmica. Nadam se povoljnom rezultatu", rekao je Matić, a prenosi sajt Čukaričkog.

Veruje Matić u dobru utakmicu njegovih izabranika.

"U fudbalu jedino što ne možemo da garantujemo to je rezultat. Nema razloga za strah. Prvi put smo u grupnoj fazi nekog takmičenja. Verujem da smo izvukli pouke iz prethodnih mečeva. Zato uvek i kažem da ne postoji poraz, već samo lekcije. Poslednju utakmicu u našem prvenstvu smo jako dobro odigrali. Dali smo dva gola. Nismo imali krizu igre, već rezultata", dodao je Matić.

Trener "brđana" je rekao da ne bi bio zadovoljan ako bi ekipa loše igrala, a pobeđivala.

"Ima stvari koje moramo da popravimo. Uzeo bih primer i Zvezde koja je odigrala možda i najbolji meč u Evropi, ali nije iskoristila šanse. Za uspeh je potrebna i sreća. U svakom slučaju posvećeni smo 24 sata fudbalu, verujem da će nam se sve vratiti na narednim utakmicama. Nemoguće je da sve uvek bude crno", kazao je on.

Imao je Matić i poruku za Leskovčane

"Želeo bih da se zahvalim ljudima u Leskovcu na dosadašnjoj podršci. Voleo bih da vidim pune tribine i protiv Ferencvaroša, mada znam da je hladno. Našim mladim igračima je neophodna podrška, zato još jednom pozivam publiku da nas podrži", naveo je on.

Matić se osvrnuo i na kadrovske probleme koje ima pred duel sa ekipom trenera Dejana Stankovića.

"Marko Docić je povredio zadnju ložu, ali osim njega ne mogu da računam ni na Ognjena Vranješa, Vojina Serafimovića, Viktora Rogana koji se razboleo. Od ranije nije sa nama Miladin Stevanović. Luka Stojanović je bio bolestan, ali je doputovao. Vukašin Jovanović je odigrao utakmicu protiv Radničkog, ali nije spreman za 90 minuta, videćemo još. Ostali smo bez oba desna beka, dva štopera. Imamo dva mlada centralna beka Subotića i Kovačevića. Tošić je tu jedini levi bek. Priključili smo timu Lazara Stevanovića, koji je 2005. godište. Dosta kadrovskih problema. Verujem međutim u svakog igrača. Imamo mlad tim, a svakom od njih je potrebna podrška", zaključio je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Matić pred Ferencvaroš: Verujem da smo izvukli pouke iz prethodnih mečeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023

Čukarički na poslednjem mestu u grupi F...Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je pred sutrašnji meč petog kola grupe F Lige konferencija protiv Ferencvaroša, da veruje da su njegova ekipa i on izvukli pouke iz prethodnih mečeva u evropskom takmičenju. Čukarički će sutra, na stadionu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.