Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 21:26

Marselo dobio sjajnu ponudu – 18.000.000 evra neto!

Brazilac je postao višak u Realu

Smena generacija u Real Madridu je neminovno, a čak bi mogla da zakači i kapitena Serhija Ramosa koji još nije siguran da li će na leto napustiti klub kao slobodan igrač. Slična sudbina čeka i legendarnog beka Marsela.

Jedan od igrača sa najdužim stažom u ekipi i simbola najvećih uspeha Reala u prethodnoj deceniji više nije u prvom planu Zinedina Zidana. Ferlan Mendi ga je polako istisnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz startne postave otkako je došao pre godinu i po dana. Marselo je ove sezone odigrao samo sedam mečeva za Real, dok je Francuz upisao tri puta više utakmica i jedan je od najstandardnijih igrača kod Zinedina Zidana.

Marselov ugovor sa Realom ističe za godinu i po dana ali je jasno da će u sledećoj sezoni imati još manju ulogu i da klub ne bi imao ništa protiv da se raziđu već sledećeg leta godinu dana pre isteka saradnje. Pogotovo što po slovu ugovora zarađuje 9.500.000 evra neto godišnje (posle smanjenja 8.500.000 evra) i peti je najplaćeniji igrač u ekipi posle Azara, Ramosa, Krosa i Modrića. Na bruto nivou košta klub preko 15.000.000 evra godišnje i Real bi ga verovatno pustio za džabe ili za simbolično obeštećenje.

Prvi klub koji je pokazao konkretan i ozbiljan ineters za Marsela je Monako. Kneževi žele iskusno pojačanje u ekipi sa gomilom mladih i talentovanih fudbalera. I već su spremili više nego zanimljivu ponudu Marselu. U pitanju je trogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra po sezoni. Govorimo o neto sumi koja ide Marselu, a klub taj ugovor na bruzo nivou koštao 23.400.000 evra za tri godine. Marselo bi se po visini ugovora izjednačio sa najplaćenijim igračem u klubu Visamom Ben Jederom.

Brazilac ima 32 godine, pao je u drugi plan, ugovor u Madridu mu traje još samo godinu i po dana i Monako mu nudi sasvim lepe pare, bitnu ulogu u timu, status zvezde... I život na jednoj od naglamuroznijih destinacija na svetu.

Vredi razmisliti...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.