Marković i Karasjov demolirali UNIKS

Izvor: MVP.rs, 14.Mar.2017, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković i Karasjov demolirali UNIKS

Iznenađujuće ubedljiv trijumf Zenita.

Možda trijumf Zenita nad evroligašem, UNIKS-om, ne predstavlja tako veliko iznenađenje. Ali, kada se uzme u obzir da je duel odigran u Kazanju, kao i činjenica da je ekipa iz Sankt Peterburga slavila sa čak 25 poena razlike, onda se pobeda može tako okarakterisati. Konačan rezultat je bio 109:84.

Iako je Zenit uglavnom bio u prednosti, susret je rešen tek u poslednoj četvrtini. Gosti su vodili sa 10 poena razlike, što >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << svakako nije nedostižna razlika. Ali, usledila je njihova najbolje odigrana deonica, koju su dobili rezultatom 30:15 i tako demolirali evroligašku ekipu.

Statistički gledano, dvojica košarkaša su sa indeksom korisnosti od po 22 ponela epitet najkorisnijeg igrača. Stefan Marković je upisao 12 poena, sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, dok je Sergej Karasjov ubacio 26 poena, uz četiri dodavanja. Jevgenij Valijev je zabeležio 15 poena i šest skokova. Ubedljivo najbolji kod domaćih je bio Hoakin Kolom sa 25 poena i devet dodavanja. Pavel Antipov je postigao 12 poena, uz devet skokova. Danilo Anđušić je na svom kontu imao šest poena. Trebalo bi pomenuti da za UNIKS nije nastupio najbolji igrač, Kit Lengford.

U drugoj utakmici, CSKA je očekivano lako nadigrao VEF Rigu u Letoniji. Rezultat je bio 99:83, a Miloš Teodosić je pružio solidnu partiju. Kapiten srpske reprezentacije je duel završio sa 13 poena i šest asistencija. Kori Higins je zabeležio 16 poena, četiri skoka i pet dodavanja. U domaćem timu se istakao Martinš Meiers sa 17 poena i osam uhvaćenih lopti.

Takmičenje u VTB ligi će biti nastavljeno 14. marta.

REZULTATI

Parma - Himki 83:87

Nižnji Novgorod - Jenisej 80:93

UNIKS - Zenit 84:109 (Anđušić 6p - Marković 12p, 7sk, 5as, 3ul)

VEF Riga - CSKA 83:99 (Teodosić 13p, 6as)

(foto: VTB)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.