Marko Rojs i Borusija Dortmund - jači od povreda!

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Rojs i Borusija Dortmund - jači od povreda!

Iako je prošlu i ovu sezonu češće bio u ambulanti nego na terenu, 28-godišnji napadač dobio je novi ugovor od žuto-crnih.

Foto: Guliver/Getty images/Pool

U Borusiji Dortmund umeju da cene privrženost, što su pokazali na primeru Marka Rojsa.

Žuto-crne u poslednje vreme napuštaju najbolji igrači zbog bogatih ponuda klubova iz inostranstva, pa i od Bajern Minhena, ali je 28-godišnji napadač više puta dokazao ljubav prema klubu u kojem je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ponikao.

Iako je prošle i ove sezone češće bio na tribinama i u ambulanti zbog povreda, imao je nekoliko prilika da narednog leta promeni klub, ali ih je odbio. U Borusiji su to nagradili novim ugovorom, koji je potpisan do 2023. godine.

"Marko svaki tim čini boljim. On je igrač za važne utakmice, igrač koji postiže važne golove. On je zaštitno lice našeg kluba", izjavio je sportski direktor Borusije, Mihael Zorc.

"Presrećni smo što je odlučio da ostane uprkos ponudama iz celog sveta. Imam poseban odnos sa njim, mnogo puta je pokazao posvećenost klubu, na šta smo veoma ponosni", dodao je izvršni direktor, Hans-Joakim Vacke.

Marko Rojs je od 2012. postigao 92 gola za Borusiju u svim takmičenjima, a čak 39 od tih pogodaka bili su za vođstvo žuto-crnih 1:0!

"Dortmund je moja kuća, a Borusija moj klub. Od malena sam sanjao da igram u žuto-crnom dresu i ovo produženje ugovora je znak za budućnost, ono je 'hvala' navijačima i klubu, koji su me uvek podržavali i bili uz mene", izjavio je Rojs.

Iako je od malena bio član Borusijine škole, Rojs je u seniorski fudbal ušao kao član Rot Vajs Alena, a potom je igrao i za Borusiju Menhengladbah, da bi se 2012. vratio u rodni grad.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.