Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 12:02

Marko Pecarski: Protiv Pantera potrebno je da budemo na maksimumu

Krlini centar Borca smatra da je titula MVP 10. kola podsticaj za dalji rad

U minulom, 10. kolu ABA lige košarkaši Borca ostvarili su zlata vrednu pobedu u Splitu, gde su, zahvaljujući kvalitetnoj igri tokom čitavog meča, savladali domaći tim (66:80). Pomenutim trijumfom Čačani su značajno popravili svoj status na tabeli regionalne lige. U ovom momentu poseduju skor od četiri pobede i šest poraza.

Junak pobede protiv Splita bio je Marko Pecarski. Sjajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << partijom, u kojoj je zabeležio 26 poena i 12 skokova, poprilično je doprineo da se Borac iz Dalmacije vrati ovenčan lovorikama. Štaviše, poneo je laskavu MVP titulu, jer je bio najbolji strelac i skakač 10. runde.

„Moram priznati, jako mi je drago što sam uspeo da pomognem ekipi da pobedi u Splitu. Posle nekog perioda uspeli smo da uđemo u dobar ritam i vežemo dve izuzetno važne pobede. Što se tiče individualnog priznanja, to je samo potvrda dobrog rada. Naravno, i podsticaj za dalje“, započeo je svoje izglaganje Marko Pecarski.

Dolazak mladog i talentovanog igrača u tabor iz grada na Moravi daleko je odjeknuo ovog leta. Kako se na kraju ispostavilo, to je bio pun pogodak. „Smatram da je Borac najbolja sredina za moj igrački razvoj i napredak. Odlično sam se uklopio, i mogu slobodno da kažem da sam zadovoljan. Na meni je da nastavim da radim, kako bih u potpunosti opravdao poverenje kluba“, rekao je Pecarski.

Iako je zabeležio četiri trijumfa, ostaje utisak da je nedostatak sreće u nekim mečevima koštao Borac nekoliko pobeda više.

„Izuzetno smo mlada ekipa, tako da smo u početku sezone imali dosta oscilacija u igri. Doduše, to je negde i bilo očekivano. Iako smo pobedili neke veoma važne utakmice, mislim da je bilo prostora za još nekoliko pobeda. Ali trudimo se da učimo na svojim greškama i da gledamo samo napred“.

Sledi utakmica sa FMP-om, koja je samo jedna u nizu važnih i zahtevnih za Borac.

„FMP je u jako dobrom ritmu i igra sjajno ove sezone. Nema sumnje, biće veoma zahtevna utakmica. Moramo da budemo na maksimumu u svakom momentu meča. Uspeli smo da vežemo dve pobede, a nadamo se da možemo i do treće. Uz pomoć domaće publike, smatram da možemo da produžimo niz trijumfa u ABA ligi“, završio je Marko Pecarski.

Danas kreće prodaja ulaznica za utakmicu 11. kola ABA lige između Borca i FMP-a. Prodaja će se obavljati prema sledećem rasporedu: U četvrtak, 9. decembra od 12.00 do 17.00 časova, u petak 10. decembra od 14.00 do 20.00 časova.

Inače, duel Čačana i Beograđana zakazan je za petak 10. decembar, a meč u dvorani kraj Morave počinje u 20.00 časova.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

[email protected]

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.