Marko Nikolić vređao svog igrača na rasnoj osnovi!

Izvor: Mondo, 12.Apr.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Nikolić vređao svog igrača na rasnoj osnovi!

"Bura" u Sloveniji posle izjave srpskog trenera upućene nigerijskom fudbaleru.

Foto: MN Press

Golom u nadoknadi utakmice, fudbaleri Olimpije izborili su remi 1:1 protiv Zavrča i nastavili da koračaju ka titulu u prvenstvu Slovenije.

Klub iz Ljubljane trenutno ima dva boda više od drugoplasiranog Maribora, ali atmosfera u ekipi poljuljana je posle rasističke izjave trenera Marka Nikolića.

Bivši strateg Partizana bio je besan na strelca izjednačujućeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gola Blesinga Elkea, pošto je Nigerijac predugo proslavljao pogodak, umesto da je odmah otrčao ka centru i sačuvao timu vreme da možda dođe i do pobede.

"Idiote crni", prodrao se Nikolić kraj aut-linije, a na njegu žalost, to su zabeležile kamere, pa se posle utakmice podigla velika prašina u Sloveniji.



Izvor: YouTube

Nikoliću je, navodno, pretio i otkaz, međutim, predsednik Olimpije Milan Mandarić je "smirio strasti" i demantovao tako nešto.

I srpski trener se izvinio zbog rasističkog komentara.

"Želim da se izvinim svima - predsedniku, sportskom direktoru, Blesingu Elkeu i navijačima Olimpije za moj nepažljiv ispad, koji je zvučao veoma neukusno i vredno svake osude. Tako nešto mi se do sada nije dogodilo u karijeri i siguran sam da se neće ponoviti. U mojoj izjavi nije bilo nikakve rasističke poruke. Ja sam se i zalagao za dolazak nekih stranih igrača, a kroz karijeru sam sarađivao sa mnogim igračima koji dolaze sa drugih kontinenata. Uvek sam se zalagao za maksimalno poštovanje različitosti", poručio je Nikolić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.