Marko Gudurić je NBA: Ugovor na 5,3 MILIONA dolara!

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Gudurić je NBA: Ugovor na 5,3 MILIONA dolara!

Grizlisi su zvanično potvrdili angažovanje srpskog košarkaša. Kolonija naših igrača u NBA sve brojnija!

Sada i zvanično!

Prvog dana jula najavljen je veliki transfer Marka Gudurića u NBA ligu, a zvaničan potpis desio se poslednjeg dana ovog meseca kada je Memfis na svojim zvaničnim "kanaila" saopštio da je zaključio ugovor sa srpskim košarkašem.

Grizlisi su saopštili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je u pitanju "višegodišnji" ugovor, dok se u srpskoj javnosti do sada govorilo o tome da je na dve sezone, što su kasnije potvrdili i NBA "insajderi".

Šams Čaranija navodi da mu je za dve godine garantovana zarada od 5,3 miliona dolara.

Marko Gudurić’s deal with the Grizzlies is for two years, 5.3M guaranteed, sources tell @ShamsCharania and I

— Omari Sankofa II (@omarisankofa) July 31, 2019

"Veoma sam uzbuđen zbog dolaska i potpisa za Memfis. Bilo je ovo dugo putovanje, ali sam konačno to uradio. Ovo je ostvarenje sna!", kazao je Marko Gudurić u prvom obraćanju navijačima NBA kluba.

/GUDURIĆ U MONDU: KARMELO NEK' OPROSTI, MORAM U ODBRANU/

JUST ANNOUNCED: We have signed Marko Gudurić to a multi-year contract.Details: https://t.co/yPfNwueXjcpic.twitter.com/X5qPu2xMD7

— Memphis Grizzlies (@memgrizz) July 31, 2019

Marko Gudurić u NBA ide iz Fenerbahčea, čiji je dres uspešno nosio prethodne dve godine, a tako je uspešno nastavio tradiciju igrača Željka Obradovića koji odlaze "preko bare".

Ujedno, postao je ŠESTI srpski košarkaš u NBA ligi za sezonu 2019/20, pošto su tu od ranije Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović (Sakramento), Boban Marjanović (Dalas) i Nikola Jokić (Denver), dok je "ruki" i Alen Smailagić (Golden Stejt).

Gudurić je prvi SRBIN koji će obući dres Grizlisa, pošto je prethodno tim iz Tenesija preko Bostona "draftovao" Radeta Zagorca i otpustio ga pre početka sezone 17/18.

Srpski šuter iz Priboja ponikao je u dresu Crvene zvezde s kojom je osvojio čak pet trofeja (2xABA liga, 2xKLS i 1xKup), a u NBA odlazi posle odlične sezone u Evroligi sa Fenerbahčeom s kojim je bio na fajnal-foru (9,4 poena uz 47,7% za tri poena).

Gudurić je na širem spisku "orlova" za Mundobasket u Kini, a posle povratka iz Amerike pridružiće se saigračima iz reprezentacije pripremama - kao i svi ostali NBA igrači.

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NOVI SRBIN U NBA: Gudurić i zvanično u Memfisu

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2019, 00:36

Memfis je saopštio da je potpisao višegodišnji ugovor sa mladim srpskim košarkašem. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o ugovoru na 2+1 sezonu Srbija je dobila još jednog igrača u NBA ligi. Sunarodnicima se pridružio i Marko Gudurić. Ono što je bilo najavljeno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.