Markezu niko ništa ne može: Nova titula

Izvor: Mondo, 21.Okt.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markezu niko ništa ne može: Nova titula

Španski motociklista Mark Markez odbranio je trofej u Moto GP šampionatu

Mark Markez, vozač Honde, trijumfovao je u trci u Japanu i odbranio titulu u Moto GP šampionatu.

On je tri trke pre kraja šampionata obezbedio pehar u kraljevskoj klasi, jer ima nedostižnih 102 boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog Andreu Dovicioza iz Dukatija.

Španac je na stazi "Tvin Ring Motegi“ ostvario osmu pobedu ove sezone, a 69. u karijeri i obezbedio petu titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kraljevskoj klasi, treću u nizu.

Ukupno je osvojio sedam pehara, jer je u karijeri trijumfovao i u klasi do 125 kubika i Moto 2 kategoriji.

There was no stopping @marcmarquez93 in 2018 #Level7pic.twitter.com/Z7qiTwy6ij

— MotoGP™ (@MotoGP) October 21, 2018

Petim trijumfom u Moto GP izjednačio se na listi najboljih sa Australijancem Mikom Duanom na trećem mestu, a ispred njega sada su samo Italijani Valentino Rosi sa sedam pehara i Đakomo Agostini, koji je osvojio osam u karijeri.

Markez je trku u Japanu počeo sa šestog mesta, ali je četiri kruga pre kraja uspeo da preuzme čelo i zadrži ga do kraja. On je tada prestigao prvog pratioca ove sezone Andreu Dovicioza, koji nije uspeo da završi trku, jer je u pretposlednjem krugu izleteo sa staze.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.