Markes i dalje gospodari Zahsenringom, sjajni Folger

Izvor: N1 televizija, 02.Jul.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markes i dalje gospodari Zahsenringom, sjajni Folger

Vozač Repsol Honde Mark Markes ostvario je pobedu na devetoj trci u sezoni Moto GP šampionata voženoj na stazi "Zahsenring" u Nemačkoj.

Velika nagrada Nemačke na "Zahsenringu" se vozila 20. put, Markes je još jednom dokazao da mu je ta staza jedna od najomiljenijih. Španac, aktuelni šampion "kraljevske klase", pobedio je peti put uzastopno u Moto GP klasi, a osmi put zaredom u sve tri klase.

Fantastičan je bio i vozač Jamahe Teh 3 Nemac Jonas Folger, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uspeo da osvoji drugo mesto i svoj prvi podijum u Moto GP šampionatu.

Ipak, Markes nije dozvolio iznenađenje "na svom terenu" pa je na kraju trku odvezao u vremenu 40:59,525, dok je Folger uz najbrži krug ipak zaostao 3,310 sekundi.

Treće mesto je pripalo drugom vozaču Honde Daniju Pedrosi, koji je sa 11,546 sekundi kašnjenja obezbedio mesto na podijumu.

Vozač Jamahe Maverik Vinjales je vozio odlično posle slabih kvalifikacija, pa je sa 11. mesta na startu uspeo da se probije do četvrte pozicije, dok je njegov klupski kolega Valentino Rosi sa devete pozicije došao do mesta broj pet. Sledili su motociklista Aspara Alvaro Bautista na šestom mestu, sedmi je bio član Aprilije Aleš Espargaro, dok je tek osmo mesto pripalo Andrei Doviciozu, koji je do ove trke bio prvi u generalnom plasmanu vozača. Prvih deset su kompletirali Francuz Žoan Zarko na Jamahi Teh 3 i Kal Kračlou vozač LCR Honde.

Trku nisu završili Andrea Janone (Suzuki), Sem Lous (Aprilija) i Ektor Barbera (Avintija).

Posle devet trka i prvog dela sezone u generalnom plasmanu vozača Mark Markes vodi sa 129 poena. On je sa četvrtog mesta pred "Zahsenring" skočio na prvo, a sada ga prate Maverik Vinjales sa 124 boda, dok Andrea Doviciozo ima poen manje, a Valentino Rosi 119 bodova.

Sledeća trka u Moto GP šampionatu se vozi 6. avugsta u češkom Brnu, a kao i do sada kompletnu akciju ćete moći da pratite na kanalima Sport kluba.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čovek koji je pokazao zube Markezu!

Izvor: Mondo, 02.Jul.2017

Kada za to već nisu imali snage Rosi i Vinjales na današnjoj trci za Veliku nagradu Nemačke u Saksenringu, pobedniku Marku Markezu sve vreme trke "disao je za vratom" Jonas Folger i uspeo da osvoji drugo na privatnoj Jamahi Teh 3.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.