Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2021, 14:45

Mark Gasol kao Vinston Vulf iz Petparačkih priča

Čovek koji rešava probleme

“Zdravo, ja sam gospodin Vulf, rešavam probleme“.

Mnogi ljubitelji filma pamte lik Vinstona Vulfa kojeg u kultnom ostvarenju Petparačke priče glumi Harvi Kajtel. Sličan uvod mogao bi da iskoristi i Mark Gasol u Lejkersima Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa pošto je za 17 minuta na parketu bio statistički najbolji igrač ekipe pobedi nad Denver Nagetsima.

Sa deset poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sedam uhvaćenih lopti, dve asistencije i indeksom korisnosti 17, mlađi od braće Gasol pogurao je Lejkerse ka drugoj pobedi u prethodnih osam utakmica. Takođe pomogao je da se bar delimično uspori Nikola Jokić, iako je srpski centar ponovo bio najefikasniji igrač utakmice sa 32 poena.

U Tarantinovom filmu gospodin Vulf je kulturan, smiren čovek koji se pojavljuje niotkuda kako bi rešio najveće probleme. Kako bi se to zaista dogodilo zahteva maksimum od sebe i onih koji su uključeni u posao. Tako nešto radi i Mark Gasol.

“Prija mi uloga gospodina Vulfa, ulazim u igru kada stvari ne idu po planiranom“, izjavio je Gasol po završetku utakmice i dodao:

“Pokušavam da pomognem ekipi. Prihvatam moju ulogu i uvek ću dati svoj maksimum. Sada je potrebno da svi razmišljamo šta je najbolje zatim, ne za pojedince. Sedeo na klupi ili igrao 20 minuta, uspeh tima važniji je od svega drugog“.

04.00: (1,27) LA Klipers (15,0) Toronto (4,30)

Lejkersi se bore da izbegnu pad u plej-in zonu, a Gasol od saigrača traži maksimalnu posvećenost istom cilju, a to je da tim ostvari što bolji skor do kraja prvog dela sezone, u pokušaju da se odbrani šampionski prsten.

Posle utakmice šampiona sveta iz 2019. godine pohvalio je trener Frenk Vogel.

“Imamo dubinu rostera i svi moraju da budu spremni u svakom trenutku da pomognu. Ves Mejtuz i Mark Gasol su dvojica najboljih defanzivaca koje imamo, mnogo je važno što ih imamo obojicu na raspolaganju“, rekao je Vogel.

Trener šampionskog sastava Lejkersa ukazao je upravo na Gasolov značaj u direktnom okršaju protiv Nikole Jokića, kome je takođe bio nerešiva enigma na Mundobasketu pre dva leta...

“Mark je ušao na parket i uradio spektakularan posao u odbrani protiv Jokića, što nam je mnogo olakšalo kasnije da uradimo više u napadu“, dodao je Vogel.

Mark GasolVinston Vulf Los Anđeles Lejkersa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.