Marjanović, Jokić i Bjelica na spisku za EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2017, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović, Jokić i Bjelica na spisku za EP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo na kome se nalaze Boban Marjanović, Nikola Jokić i povređeni Nemanja Bjelica.

Đorđević je pozvao Marjanovića godinu dana posle otkaza visokog centra za Olimpijske igre u Riju zbog novog ugovora u Detroitu, slično kao i Nikolu Milutinova, Jokić je neizvestan jer Denver želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ga odmori, a Bjelica jer je povređen.

Na spisku je 25 košarkaša: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Nemanja Nedović (Unikaha), Vasilije Micic (Žalgiris), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Alba), Branko Lazić (Crvena zvezda), Marko Gudurić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Simonović (Crvena zvezda), Vladimir Lučic (Bajern), Milan Mačvan (Armani), Stefan Birčević (Partizan), Nemanja Bjelica (Minesota), Miroslav Raduljica (bez kluba), Ognjen Kuzmić (Crvena zvezda), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Boban Marjanović (Detroit), Nikola Jokić (Denver), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Ognjen Jaramaz (Mega), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (FMP) i Dejan Davidovac (FMP).

Srbija će na EP, koje se održava od 31. avgusta do 17. septembra, igrati u D grupi u Istanbulu sa Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

Đorđević: Cilj? Ne sme niže od medalje...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da ekipa na predstojećem Evropskom prvenstvu ide na osvajanje medalje i nastavak kontinuiteta dobrih igara na velikim takmičenjima.

"Ne bežimo od toga da svaki put kada se skupimo istaknemo medalju kao cilj, a tako će biti i sada. Kapiten Teodosić je rekao da dosta toga zavisi u kakvom ćemo sastavu biti, ali mi kao Srbija sa velikim kvalitetom ne smemo da postavljamo ciljeve niže od toga", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj.

On je dodao da će glavni konkurenti na kontinentalnim šampionatu biti Litvanija, Španija, Turska i Grčka.

"Turska je 30 odsto jača na svom terenu, Litvanija je u punom sastavu, Španiji samo neće igrati sa Mark Gasol, a Grke predvodi NBA zvezda Janis Adetokumpo. Tu je i Hrvatska sa zamajcem iz prošle godine, kao i Francuska, Italija, Slovenija...", rekao je selektor.

Na Đorđevićevom spisku od 25 igrača nalazi se i Nikola Jokić, čiji nastup na EP je pod upitnikom. Đorđević je kratko i jasno poručio da to nije pitanje za njega.

"Jel se ja zovem Nikola Jokić? Odgovorio sam na pitanje", odsečno je naveo.

Prema njegovim rečima svi reprezentativci su u odličnom fizičkom stanju, izuzev povređenog Nemanje Bjelice koji je takođe na spisku.

"Razgovarao sam sa svim igračima, u tom trenutku niko nije mogao da zna šta može da mu se desi do kraja sezone. Svi su u dobrom fizičkom stanju, osim Bjelice, i ne vidim nijedan razlog da se ne odazovu pozivu".

Novinare je interesovalo da li će Đorđević predvoditi Srbiju i posle šampionata Evrope.

"Već sam odgovorio na to pitanje, sada pričamo o drugim stvarima. Ne želim da se ponavljam", zaključio je Đorđević.

FIBA menja hijerarhiju reprezentacija

Aleksandar Đorđević istakao je da Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) novim "prozorima" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine veštački pokušava da naruši hijerarhiju.

"Činjenica je da se menja hijerarhija reprezentacija jer najbolji neće dobiti šansu da igraju, što znači da Španija, Francuska i Srbija neće biti u najjačem sastavu. Šta je tu cilj FIBA i kakva košarka se predstavlja? Menjaju se principi selektiranja ekipe", rekao je Đorđević prilikom objavljivanja spiska igrača za Evropsko prvenstvo.

Selektor "orlova" dodao je da je FIBA nametnula takve stvari i da svima preostaje da se prilagode.

"Selekcije koje nemaju mnogo košarkaša u Evroligi i NBA ligi sada su dobile veću šansu da iznenade favorite. Ne može da se od Moldavije napravi velesila, iako imam sav respekt prema svima", naveo je on.

Trener minhenskog Bajerna otkrio je da će 23. i 24. jula na sastanku u Barseloni biti poznato da li će u "prozorima" za nacionalne timove imati pravo nastupa košarkaši iz timova u Evrokupu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jokić i Marjanović na Đorđevićevom spisku

Izvor: N1 televizija, 19.Jun.2017

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je danas širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u četiri zemlje... Na Đorđevićevom spisku od 25 igrača su Nikola Jokić i Boban Marjanović....Uskoro opširnije..

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.