Izvor: RTS, 01.Sep.2020, 23:14

Mari nakon preokreta savladao Nišioku

Britanac Endi Mari savladao je posle maratona Japanca Jošikito Nišioku sa 3:2 po setovima 4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 6:4 i plasirao se u drugo kolo Ju-Es opena.
Mari je uspeo da se vrati posle 0:2 u setovima. Delovalo je da je Japanac na pragu iznenađenja posle 2:0 u setovima i 2:0 u trećem setu. Međutim Britanac je uspeo da se vrati i osvoji naredna tri seta. Jokošito je u četvrtom setu propustio meč loptu na servis protivnika Na kraju Mari je stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do pobedi i plasmana u narednu rundu takmičenja. Meč je trajao četiri satai 39 minuta igre.

U prvom setu ključan je bio sedmi gem, kada je Nišioka uspeo da oduzme servis protivniku i stekne prednost koju je sačuvao do kraja seta - 6:4.
Borba se rasplamsala u drugom setu, ali tek nakon drugog brejka Japanca i prednosti od 4:0. Marej je uspeo da veže tri gema, vrati jedan brejk i smanji na 4:3. Međutim, Nišioka se brzo vraća i rutinski privodi set kraju - 6:4.
Treći set počeo je slično kao i predhodn. Nišioka uz jedan brejk dolazi do prednosti od 2:0. Mari uspeva da se vrati u set, vrati brejk i izjednači na 3:3. U devetom gemu Japanac je propustio novu priliku za brejk.
Jedanaesti gem doneo je veliku borbu na servis Marija. Japanac je u tri navrata dolazo do brejk prilike, ali nije uspeo da ih iskoristi. Britanac na kraju rešava gem u svoju korist. Set je rešen u taj-brejku.
Posle neizvesne borbe Mari koristi drugu set loptu i uvodi meč u četvrti set - 7:5 u taj-brejku.
Velika borba i u četvrtom setu. Japanac je konstanto pritiskao servis protivnika, u drugom i šestom gemu propustio je po dve brejk prilike. Mari je ipak uspevao da zadrži servis. S druge stane Nišioka je pet od šest svojih rešio bez izgubljenog poena.
Set je rešen u taj brejku, pošto je u 12. gemu Nišioka propustio prvu meč loptu, na servis protivnika. Mari je ponovo bio bolji - 7:4.
Nastavilo se sa bespoštednom borbom. Sredinom odlučujućeg seta teniseri su razmenili po jedan brejk. Prvi je do prednosti stigao Japanac, međutim već u narednom gemu Mari je uzvratio istom merom.
Ključan je bio deseti gem, kada Mari koristi svoju prvu meč loptu na servis protivnika i dolazi do pobede - 6:4 u odlučujućem setu. Nišioka nije imao priliku za popravni.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.