Marez: Het-trik i finale, mnogo mi to znači

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 23:43

Marez: Het-trik i finale, mnogo mi to znači

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale FA kupa.

Šampion Engleske je na Vembliju savladao ekipu Šefild junajteda sa 3:0, a u glavnoj ulozi bio je trostruki strelac, Rijad Marez.

Po završetku susreta, on je rekao da je Siti odigrao odlično od početka do kraja.

"Divan je osećaj postići het-trik. Najvažnije je bilo da smo posle dve ili tri sezone, kako smo ovde gubili u polufinalu, došli i konačno slavili. Danas smo želeli da se pobrinemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izborimo to finale, a meč je bio dobar. Ne znam koji gol je bio najbolji. Ovo je timski uspeh i meč smo shvatili ozbiljno. Mnogo znači biti u finalu, to je sjajno. Sada se treba koncentrisati na Premijer ligu i derbi sa Arsenalom. Imamo dobar tim, treba samo ovako da nastavimo", rekao je junak pobede "građana".

Menadžer Pep Gvardiola bio je oduševljen.

"Izuzetno izdanje ekipe, ne treba zaboraviti da smo pre tri dana igrali u Minhenu. Kasno smo došli. Imali smo problema u nekim akcijama sa dugim loptama. Na kraju, presudio je kvalitet Mareza i ostalih momaka. Videli smo njegov kvalite godinama unazad, još dok je bio u Lesteru, on je veliki takmičar. Ima veliku ambiciju da postiže golove. Važan je bio taj gol na kraju prvog dela", kaže Gvardiola.

Sada zna šta se očekuje od njegove ekipe.

"Nije stvar u tome da budete u ovoj fazi takmičenja, već odajle smo stigli da se svih ovoh godina borimo za trofeje. Biti ovde svake godine znači da imamo jak mentalitet, ne samo dobre igrače, sve je tu. Čast je biti u finalu koje se igra 3. juna. Igrali smo stvarno dobro, svi su bili ozbiljni", zaključio je Gvardiola.

U drugom polufinalu na Vembliju u nedelju od 17.30 sastaju se Mančester junajted i Brajton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.