Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 23:40

Maradona čeka Ajkule, popravni za Patronato

Argentinos Juniorsi veliki favoriti protiv Aldosivija

Prethodnog vikenda u Argentini startovao je novi format za klubove elitnog ranga takmičenja. Na prvu loptu, po nazivu koji glasi "Copa Liga Profesional 2020" iliti Liga kup, reklo bi se da je reč o nekakvom kup formatu, što je ipak samo delimično ispravno.

Naime, poslednji meč u nekom od nacionalnih šampionata Argentine odigran je još 10. marta između Estudijantesa i Rasinga, dakle nešto pre nastupanja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pandemije virusa korona. Odložen je čak i Kup Amerike. Nastupilo je šest dugih meseci, a u zemlji gde se fudbalska pripadnost poistovećuje sa religijom, Kovid-19 je stvorio dodatne probleme već zatvorenom stanovništvu. One, koji se nevide. Probleme u srcu svakog navijača.

Od marta se lopta nije kotrljala u zemlji Gaučosa, i tako sve do 17. septembra, kada je gorepomenuti Rasing ugostio urugvajski Nasional u okviru drugog kola Kupa Libertadores, ali ovoga puta bez glavnog aduta svakog tima sa tla Latinske amerike. Stadion Presidente Domingo Peron, čuveni El Silindro, ostao je nem!

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle dužeg razmatranja Fudbalski savez Argentine odlučio je da Superligu za ovu kampanju zameni ovim nepredviđenim takmičenjem, pošto je raspored redovne sezone više puta odlagan zbog pandemije. Tako da novonastali format takmičenja predstavlja ovogodišnje elitno nacionalno prvenstvo, dok se od marta naredne 2021. godine očekuje povratak na stari sistem takmičenja.

Prvenstvo je zamišljeno da se igra po sistemu kupa, u dve faze. Članovi Superlige raspoređeni su u šest grupa, i u svakoj od njih nalaze se po četiri ekipe, a sistem je dvokružan. Posle završetka prve faze, dva najbolje plasiran tima iz svake od grupa formiraće dve nove - šampionske, sa po šest klubova u svakoj, a poslednjeplasirane ekipe po istom sistemu formiraće takođe dve nove grupe, ali u borbi za opstanak. Prvaci dve šampionske grupe igraju meč za titulu nacionalnog šampiona, dok se u borbi za goli život očekuje ispadanje dva najlošije rangirana tima.

Večeras na obalama Parane, klub Patronato dočekuje Urakan iz Buenos Ajresa, na startu druge runde grupne faze Kupa profesionalne Lige Argentine (23.00). U okviru Grupe 6, crveno-crni iz Entre Riosa loše su startovali u prvom kolu izgubivši u gostima od Maradonine Himnasije sa ubedljivih 3:0, a popravni očekuju u duelu sa Urakanom iz Parke Patrisiosa, koji je u proteklom kolu remizirao (1:1) sa Velezom iz Sarsfilda.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nešto kasnije u noći ozmeđu petka i subote (01.15) očekuje nas okršaj Argentinos Juniorsa i Aldosivija. Najpopularnija akademija za mlade talente iz La Paternala, na svom stadionu nazvanom po najvećoj legendi argentinskog fudbala Dijegu Maradoni, dočekuje Ajkule iz Mar del Plate. U prvom kolu Grupe 5, gde se još nalaze i Estudijantes iz La Plate kao i San Lorenco, nije viđen nijedan pogodak.

Međusobni dueli između Argentinos Juniorsa i Aldosivija, nisu bili česta fudbalska predstava. Zvaničnih susreta odigrano je tek sedam. Jedan u Primeri B, preostali u okviru Primera Divizije, a jedan od razloga jeste što je Aldosivi relativno skoro postao član najvišeg ranga, od 2015 godine. Dakle, osvrt na poslednjih sedam dvoboja kazuje da su uspešniji bili Argentinosi sa četiri pobede, Aldosivi ima trijumf manje, a jednom je susret završen bez pobednika.

ARGENTINA, LIGA KUP - 2. KOLO

Petak

GRUPA 6

23.00: (2,55) Patronato (2,85) Urakan (2,95)

Subota

GRUPA 5

01.15: (1,67) Argentinos Juniors (3,35) Aldosivi (5,40)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.