Maradona: Mesi, SP u Rusiji je prekratnica!

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona: Mesi, SP u Rusiji je prekratnica!

Legendarni fudbaler Dijego Maradona, predsednik Argentine Marusio Makri i brojni navijači iz te zemlje pozvali su danas reprezentativca Lionela Mesija da razmotri odluku o napuštanju državnog tima.

Mesi je danas stigao u Buenos Ajres sa ostalim reprezentativcima posle poraza u finalu Kupa Amerike od Čilea, posle izvođenja penala rezultatom 4:2. Mesi je promašio penal i tako u svom četvrtfom finalu sa državnim timom nije uspio da osvoji trofej, pa je posle utakmice saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da neće više igrati za reprezentaciju.

"Reprezentacija je za mene završena priča. Igrao sam u četiri finala i očigledno mi nije suđeno da stignemo do trofeja. Dao sam sve od sebe, pokupai sve, ali… Mojnživotni san je bio da stignem do trefa ja Argentinom, ali nisam uspeo i mislim da je sada gotovo", rekao je juče Mesi.

Desetine navijača obučeni u Mesijeve dresove čekali su danas po kiši da se reprezentativci vrate u zemlju iz SAD. Oni su pratili autobus koji je prevozio igrače, mahali zastavama i uzvikivali: "Mesi ostani". Jedan od njih nosio je zastavu na kojoj je pisalo: "Mesi volim te više od majke".

Mesi je u finalu protiv Čilea promašio penal u prvoj seriji. On je sa Argentinom izgubio i u finalu Kupa Amerike 2007. godine od Brazila, finale Svetskog prvenstva u Brazilu od Nemačke 2014. godine i prošle godine u finalu Kupa Amerike posle penala, od Čilea. Kao i ove godine.

Izvor: Youtube

Predsednik Argentine Maurisio Makri rekao je da se nada da će Mesi razmotriti odluku.

"Više nego ikada osećam ponos. Nadam se da ćemo još mnogo godina nastaviti da uživamo gledajući najboljeg fudbalera svetau našem timu", naveo je Makri na Tviteru.

Maradona je takođe apelovao na Mesija da promeni odluku.

"Mora da nastavi! Mora da nastavi pošto ima šampionski gen u sebi i to neće prestati, pošto će u Rusiji steći sve uslove da postane svetski šampion. Svetsko prvenstvo je prekratnica", rekao je Maradona za list Nasion.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.