Mančiniju priznanje Enco Bearcot

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančiniju priznanje "Enco Bearcot"

Selektoru italijanske reprezentacije poverenje žirija u konkurenciji s Đanpjerom Gasperinijem (Atalanta) i Đenarom Gatuzom (Milan).

Roberto Mančini (54), koji je "azure" preuzeo u maju prošle godine, deveti je dobitnik prestižnog priznanja "Enco Bearcot". Nagrada se od 2011. dodeljuje za zasluge italijanskim fudbalskim stručnjacima, a nosi ime po selektoru s kojim je Italija, već prežaljena, postala svetski prvak na Mundijalu u Španiji 1982.

Žiri je obrazložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je Mančinjev izraziti kvalitet hrabrost da u reprezentaciji ukaže priliku mladima. Predsednik Fudbalske federacije Italije Gabrijele Gravina je mišljenja da je nekadašnji igrač nacionalnog tima vratio entuzijazam u njega posle kraha, budući da se "azuri" prvi put posle 1958. nisu bili plasirali na svetsko prvenstvo.

Dobitnici godišnjeg priznanja redom su: Čezare Prandeli (selektor), Valter Macari (Napoli), Vinčenco Montela (Fiorentina), Karlo Ančeloti (Real), Masimilijano Alegri (Juventus), Klaudio Ranijeri (Lester), Mauricio Sari (Napoli), Euzebio di Frančesko (Roma).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.