Mamić podneo ostavku u Dinamu, ali ga nije sasvim napustio

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamić podneo ostavku u Dinamu, ali ga nije sasvim napustio

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić podneo je ostavku i od sada će biti samo savetnik kluba, javlja hrvatska agencija Hina.

Mamić je odluku saopštio na konferenciji za medije nakon što je hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) juče proširila istragu protiv njega zbog sumnje da je oštetio Dinamo za još devet miliona evra.
"To činim iz razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bi Dinamo, u koji sam se zaklinjao, mogao da ide u budućnost i da na čelu ne bude Zdravko Mamić, kako se to ne bi zloupotrebljavalo", rekao je Mamić.
On je dodao da je politika odlučila da uništi Dinamo i njega, kao i da nikada nisu otkrivene nikakve malverzacije u klubu.
Pored Mamića, u trećoj istrazi USKOK-a obuhvaćeni su njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor i član uprave Dinama Damir Vrbanović, dvoje preduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić, kao i menadžer Niki Vuksan.
Istraga je pokrenuta na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prevara Ministarstva finansija, a sumnja se da su Mamić i ostali organizovali udruženje kako bi zloupotrebama u poslovanju preko ofšor kompanija u inostranstvu izvukli novac od transfera igrača Dinama.
Sumnja se da su se optuženi dogovarali o fiktivnim ugovorima između Dinama i kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vinsenta i Grenadina, Belizea, Hongkonga, Gibraltara i SAD i za to plaćali nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera fudbalera.
USKOK od ranije tereti Zdravka Mamića da je zajedno sa bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom oštetio Dinamo za najmanje 15 miliona evra, kao i da je iz kluba izvukao, preko neobračunatog i neplaćenog poreza, još 10 miliona evra i 500.000 funti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zdravko Mamić podnio ostavku na čelnu funkciju u Dinamu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016

Zdravko Mamić više nije izvršni predsjednik "Dinama", nego savjetnik u tom klubu.On je u utorak, 9.februara, saopštio da se povlači nakon što su državni organi započeli novu istragu protiv njega za izvlačenje profita za transfere fudbala, jer kako je rekao želi da osigura stabilnu budućnost...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.