Mamić: U zatvor ne idem, presudiću sam sebi!

Izvor: Mondo, 13.Sep.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamić: U zatvor ne idem, presudiću sam sebi!

"Alfa i omega" zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić objavio da je bivši golman Dražen Ladić blokirao klub zbog duga. Nudi veliki novac da se otkrije atentator na njega. O sudskim procesima: "Ne idem u zatvor, pre ću sam sebi da presudim".

Foto: Youtube/printscreen

Bivši golman zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije Dražen Ladić blokirao je nekadašnji klub zbog duga od 940.000 evra i to je prvi put u poslednjih 15 godina da je vicešampion Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pod blokadom.

To je bio jedan od povoda da Zdravko Mamić, vladar Dinamom iz senke, sazove konferenciju za novinare, na kojoj je, između ostalog, povodom sudskih procesa, poručio i da mu ne pada na pamet da ide u zatvor, već da će pre da digne ruku na sebe!

Povodom duga Ladiću rekao je da nema ništa protiv njegovog poteza, dobio je ono što mu je sud dodelio.

"Mi ćemo to tokom dana ili najkasnije sutra platiti i račun klub će biti odblokiran", rekao je Mamić.

Povodom nedavnog atentata na njega i ranjavanja, Mamić nudi 135.000 evra za informaciju o napadaču.

Ističe da nije naoružan i da nikad neće biti jer "nema talenta za oružje".

"Ali da se bojim, bojim se. Smrtno se bojim. Bojim se za sebe, svoju porodicu, koja je morala da pobegne glavom bez obzira iz Hrvatske, i uža i šira. A moj Zoran (brat, prim. aut.) je izdajnik jer je izdao Dinamo i brata. Ali ga razumem i volim i srećan sam da me je izdao jer je spasio sebe. I danas finansira studije moje dece", rekao je Mamić.

Dodao je da je odbio policijsku zaštitu jer ne veruje u policijski sistem i čelnike policije.

"Kako da verujem kad godinama već znaju za nasilje i teror koje trpim godinama!? Hoće živog da me pošalju u grob, sa svake fasade vrišti 'Ubij Mamića, zakolji Mamića'... I niko ništa ne preduzima! Od koje policije onda ja da očekujem zaštitu? Ne nude mi zaštitu da bi me zaštitili, nego da bi me imali 24 sata pod nadzorom da vide as kim komuniciram", rekao je Mamić, koji je u Dinamu sada na funkciji savetnika.

Protiv Mamića i još nekoliko osoba, uključujući njegovog brata Zorana, vodi se nekoliko sudskih procesa. Optuženi su da oštetili Dinamo za gotovo 20 miliona evra, a državu za nešto više od 1,5 miliona evra.

"Svi beže iz Dinama i Zagreba. Samo ja, ludak, ne dam da to potone. A šta sam doživeo? Garantujem vam životom svojih kćeri, unučadi, da danas predajemo klub drugome, nikome nijedan dinar nije dužan", rekao je Mamić.

Istakao je da spasao Dinamo onda kada je i Bog digao ruke od kluba.

"Nije normalno da igrači u Dinamu imaju od 300.000 evra naviše platu, a da žele da pobegnu iz kluba, iz prelepog Zagreba. Svi govore da je Zagreb najlepši grad u kojem su živeli, da je Hrvatska predivna država. Pa zašto onda žele da bežei? Pa zato što je stvorena šizofrena situacija", rekao je Mamić i nastavio:

"Ja ću sebe da katapultiram iz države Hrvatske! Ja idem iz Hrvatske, nisam kriv. Sve što ima moja uža i šira porodica, nekad dođe USKOK (policijska služba za organizovani kriminal), sve ćemo im dobrovoljno pokloniti... Ja bih Hrvatsku napustio u četvrtoj sekundi. Fanatik sam za Hrvatsku i Dinamo, ali sam više fanatik za svoj život", rekao je Mamić i teatralno poručio:

"Neće me videti u zatvoru, ja ću sam pre toga sebi presuditi".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.