Maloun uzvratio pitanjem: Za šta da čuvam Jokića?

Izvor: Mondo, 28.Apr.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloun uzvratio pitanjem: Za šta da čuvam Jokića?

"Bilo je ili idemo kući ili se spremamo za Portland", rekao je trener Denvera upitan zbog čega je naš as igrao 44 minuta

Majkl Maloun održao je jutros emotivan govor u svlačionici dok su košarkaši Denvera čekali da trener da znak za zdravicu posle prve plej-of pobede od 2009. godine.

Za to je drugom timu Zapadne konferencije bilo potrebno sedam utakmica serije sa San Antonio Sparsima, čiji je trener Greg Popovič uspeo koristeći neiskustvo Nagetsa da sakrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mane svojih zvezda sve do poslednjeg minuta majstorice u Koloradu.

Nikola Jokić i Džamal Marej izvrteli su "pik" više puta na "kapici" pre nego je bek Denvera pogodio najvažniji šut u karijeri i, ispostaviće se, rešio sedmu utakmicu serije "flouterom" sa poludistance iz driblinga, jer je Demar Derozen u brzopletom naletu na "minus 4" dobio rampu od Torija Krejga i doveo Sparse u situaciju da brzim faulom pokušaju da spreče neminovno.

Popovič je posle utakmice rekao da ga igrači nisu čuli kako viče: "Faul! Faul!", bivši NBA košarkaš i stručni komentator mreže ESPN, Keni Smit, prokomentarisao da u rasprodatoj dvorani ne možete da vičete i očekujete da vas ekipa čuje već morate rukama da gestikulirate, njegov kolega Čarls Barkli ocenio je da to nekada ne bi bilo ni potrebno jer bi svaki član "one" generacije San Antonija zno šta mora da uradi i bez da mu se kaže...

...uglavnom, gosti su posmatrali kako Marej tapka loptu na centru i troši vreme do zakazivanja polufinalne serije sa Portland Trejblejzerse za koje će, to je bilo jasno tokom cele prve runde, Nagetsima biti potrebna znatno bolja košarka od prikazane u sedam večeri do sada.

VIDEO: PRVA SEDMA UTAKMICA PA TRIPL-DABL

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Maloun, posle velikog emotivnog pražnjenja svih u organizaciji iz Kolorada, nije govorio o tome. Trudio se da pronađe reči kojima bi čestitao ekipi, svestan i sam koliko je bilo "gusto" još pred četvrtu utakmicu u Teksasu pri Popovičevom vođstvu od 2:1 i njegovoj dugogodišnjoj seriji poraza protiv starijeg kolege u San Antoniju.

"Ovo je bila veoma borbena serija dva ravnopravna rivala. Da smo igrali 20 puta, rezultat bi bio 10:10", rekao je Maloun.

U četvrtoj utakmici, više nego jutros, Nagetsi su pokazali da su tim, oslonili se na odbranu i vratili "brejk", posle kog su preuzeli kontrolu u seriji i delovali sigurno većim delom sedme epizode utoliko što je prednost domaćina četiri puta iznosila 17 razlike u trećoj deonici.

VIDEO: JOKIĆ I MAREJ "IZVRTELI" POBEDU

Sve što se potom dogodilo navelo je Barklija da komentar utakmice počne pričom o očiglednom neiskustvu košarkaša Denvera, koji su mogli da osete težinu svih neuspešnih sezona koje su odigrane na tom mestu. I Barkli i Smit i Šakil O'Nil, koji je to istakao u prvi plan, složili su se da je Marej pogodio neverovatan šut u veoma "vrućem" trenutku za jednog debitanta u plej-of konkurenciji.

Nijednom od njih trojice, međutim, nije jasno šta se dogodilo sa Sparsima u poslednjem minutu.

Popovič je tada tražio faul nad evidentno umornim Jokićem, koji je provodio 43. minut na parketu, ali se Lamarkus Oldridž nije osvrnuo.

"Ako moram da ga držim 48 minuta u igri, držaću ga 48 minuta", rekao je Maloun.

"Za šta da ga čuvam? Bilo je ili idemo kući ili se spremamo za Portland", obrazložio je trener odluku da najboljeg igrača odmara na klupi nepunih pet minuta.

Bilo je evidentno i zbog čega.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.