Mali:Rebalans za nastavak borbe protiv korone i rast privrede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 14:31

Mali:Rebalans za nastavak borbe protiv korone i rast privrede

Rebalans budžeta za 2021. godinu sprovodi se kako bi država nastavila borbu protiv pandemije izazvane virusom korona, podstakla privredni rast i umanjila negativne posledice krize po građane i privredu, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Rebalansom je, ističe Mali, izdvojen novac za realizaciju trećeg paketa mera podrške građanima i privredi koji je, podseća, vredan 257 milijardi dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Mali naglašava da se država odlučila za treći paket mera podrške, jer su se, ističe, prethodna dva koja su sprovedena prošle godine pokazala dobro - sačuvana su radna mesta, proizvodni pogoni, a pad BDP-a je bio najmanji u Evropi.

I treći paket mera je, ukazuje, usmeren na pomoć građanima i privredi, a posebno je, kako kaže, fokusiran na one sektore koji su najviše pogođeni krizom.

Navodi da su neke od mera iz trećeg paketa pomoći - tri puta po pola minimalca za sva mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike, 600 evra po autobusu za prevoznike u narednih šest meseci, pomoć gradskim hotelima 350 evra po krevetu i 150 evra po sobi.

Zaposelni u turističkim agencijama, turistički vodiči, rent-a-car agencijama, ugostiteljstvu, ali i samostalni umetnici dobiće, ukoliko poslanici usvoje Rebalans budžeta, dva puna minimalca.

Kada je reč o direktnoj pomoći građanima, trećim paketom mera predviđena je pomoć za građane na Kososvu i Metohiji i to 100 evra za sve odrasle i decu, a 200 evra za nezaposlene punoletne građane.

Pomoć će se realizovati u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i građani iz južne srpske pokrajine neće morati da se prijavljuju za tu pomoć.

Pomoć od 60 evra dobiće svi punoletni građani Srbije koji se prijave u perodu od 28. aprila do 15. maja na portalu Poreske uprave. Prvi deo od 30 evra biće na računima građana u maju, a drugi u novembru.

Takođe, treći paket predviđa pored 60 evra i dodatnih 50 evra za penzionere i dodatnih 60 evra za nezaposlene punoletne građane koji su bili registrovani na birou u četvrtak.

Mali podseća da treći paket podrazumeva i pomoć privredi kroz dve garantne šeme, jedna je produžetak prošlogodišnje, a druga je nova za ona preduzeća koja su u većim finansijskim problemima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali o frilenserima: Postoji crvena linija

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Vlada Srbije izašla u susret većini zahteva frilensera, posebno uzimajući u obzir socijalnu kategoriju...Ipak, postoji "crvena linija" koju ne mogu preći...Predstavljajući rešenja zakona iz oblasti Ministarstva finansija na sednici Odbora za...

Nastavak na B92...

Mali: Imamo novca za treći paket pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 09:34

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da država neće imati problem u finansiranju trećeg paketa mera za pomoć privredi i građanima od 257 milijardi dinara, s obzirom da na računu trenutno ima 259 milijardi, ali da će se bez obzira na to, deo pokriti jeftinim zaduživanjem na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mali: Spremamo novu strategiju za borbu protiv sive ekonomije

Izvor: RTS, 20.Apr.2021

Ministar finansija Siniša Mali najavio je donošenje nove strategije Vlade Srbije za borbu protiv sive ekonomije. . Mali je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" rekao da kao koordinator vladinog radnog tela za borbu protiv sive ekonomije da će nova strategija biti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.