Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 11:42

Maldini sprečio Gazidisa da priđe igračima sa pričom o Superligi

Večni kapiten u telu sportskog direktora

Sigurno nije malo navijača Milana koji su se pitali gde je Paolo Maldini bio kada je klub istaknut kao jedan od učesnika Superlige. Sportski direktor je vrlo brzo objasnio da se pitanje o članstvu vodilo na nivoima višim od onog koji podrazumeva njegova pozicija, ali nije propustio da se izvini navijačima. Bez obzira na činjenicu da takva fudbalska veličina nema zbog čega da traži oprost. Znamo šta je za 25 godina igračke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << karijere ponudio i podario klubu.

(2,15) Lacio (3,45) Napoli (3,35)

Maldini je kao i čitava Evropa i Svet saznao u nedelju uveče kada je vest o formiranju Superlige počela da trese planetu, ali ga to nije sprečilo da već narednog jutra poput Klarka Kenta iskoči iz tela sportskog direktora, pretovori se u Supermena i pokaže da je večni kapiten. Izvršni direktor Ivan Gazidis krenuo je put svlačionice da fudbalerima predoči čitavu priču o novoformiranom tamičenju, ali ga je legendarni Italijan zaustavio pre nego što je Gazidis obavio posao zbog kojeg je došao.

Ugledana Republika tvrdi da je Maldini zatražio od Gazidisa da izostavi igrače iz pitanja koja se tiču menadžmenta, odnosno da ne meša sport i biznis. Liči na nešto što bi uradio Il Capitano. Ipak, potreba da se izvini tifozima bila je nezaustavljiva.

“Činjenica da nisam bio upućen u dešavanja ne oslobađa me dogovornosti da se izvinim navijačima, ne samo Milanovim, već generalno svim navijačima u svetu fudbala koji su osetili da su podrivena fudbalska načela koja je Milan oduvek poštovao. Osetio sam potrebu da ovo kažem. Naravno, direktor velikog kluba u 2021. godini zna da su prihodi važni, da garantuju održivost. Zato moramo da se zapitamo da li možemo da izvučemo pouke iz ove situacije", rekao je legendarni defanzivac.

A pre samo dva dana Gazidis se šepurio, maltene dodvoravao Florentinu Perezu kopijama njegovih izjava da će Superliga čitavoj fudbalskoj piramidi doneti finansijski prosperitet. Maldini je kao jedno od oličenja fudbala, na mikro planu stao na put Gazidisu, kao što se na makro nivou najvažnija sporedna stvar na svetu spasila privatizacije, odnosno prisvajanja od strane fudbalske oligarhije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.