Maksimović: Ne mogu da objasnim zbog čega stalno padamo

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 00:08

Maksimović: Ne mogu da objasnim zbog čega stalno "padamo"

Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović posle poraza od Mađarske 1:2 ne može da objasni zbog čega je ponovo došlo do velikog pada u igri.

Mađari su su za samo dva minuta preorkenuli i odneli pobedu iz Beograda u okviru kvalifikacija za Euro 2024.

Maksimović je konstatovao ono što su manje više svi mogli da vide u četvrtak uveče - loše prvo i dosta bolje drugo poluvreme Srbije.

"Dali smo gol i imali smo još par šansi za drugi pogodak... I >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onda, ponovo nam se dešava što nam se dešavalo mnogo puta, da izgubimo kontrolu utakmice na nekoliko minuta što nas skupo košta. Primili smo dva jeftina gola... Na kraju smo napadali, nismo imali ni sreće, ali moramo da naučimo ponovo iz naših grešaka, a to je da ne smemo da budemo dekoncentrisani, da moramo da igramo 90 minuta i da ne smeju da nam se dešavaju ti padovi".

Na pitanje zbog čega se dešavaju padovi, fudbaler Hetafea je rekao:

"Ne znam stvarno... Dešava nam se već mnogo puta i stvarno je to neobjašnjivo... Igrači smo koji imamo veliki broj utakmica, imamo iskustvo i ne bi trebalo da nam se ovo dešava, ali jednostavno u svakoj utakmici nam se desi pet do deset minuta pada koji nas skupo košta".

Stiče se utisak da je bilo nervoze, prečesto je ona bila i prema sudiji, te da je i to doprinelo da Srbija ne odigra prema očekivanjima.

"Pa dobro, imate negativan rezultat, posle ne tako dobre igre u Bugarskoj a imali smo želju da napravimo dobar rezultat kući pred decom, da igramo dobro, da pobedimo, da vratimo pre svega samopouzdanje i veru u nas. Ali kako je vreme prolazilo bili smo sve nervozniji, promašivali smo neke šanse, nažalost nismo uspeli, ali idemo dalje. I dalje smo živi, imamo još četiri utakmice i idemo na sve četiri pobede".

Situacija po Srbiju u grupi nije više tako komotna. Mađari su "pobegli", Crna Gora nije daleko, a sledi meč sa Litvanijom.

"Izgleda da smo mi majstori da zakuvamo svaki put kada nema potrebe. Nije ništa lako, sve je teško. Nismo bili toliko godina na Evropskom prenstvu, i možda nas negde i taj pritisak opterećuje, jer smo mislimo da smo već tamo. Trebaće nam malo više strpljenja, da budemo mirni, da idemo utakmicu po utakmicu i da se kvalifikujemp posle toliko godina na evropsko prvenstvo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.