Izvor: Blic, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi vratiti na zemlju

Makabi vratiti na zemlju

Partizan je pobedom u Zrenjaninu nad Banatom napravio dobru uvertiru pred utakmicu trećeg kola Lige kupa UEFA sa Makabijem (četvrtak, 19.45). I pored zadovoljstva igrom u Karađorđevom parku, trener crno-belih Miodrag Ješić napominje da će na stadion u Tel Avivu istrčati drugačiji sastav.

- U timu za Makabi neće biti Nemanje Rnića zbog žutih kartona. Ne mogu da računam ni na Jovetića i Maletića koji sve do proleća nemaju pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastupa u Evropi. Definitivan spisak putnika za Izrael znaćemo tek sutra - kaže Ješić.

Pored spomenute trojke, tim iz Humske ima problema i sa povređenim igračima.

- Sigurno je da za utakmicu u Izraelu neću moći da računam na Alberta Nađa koji i dalje ima problema sa povredom i još nije počeo da trenira. Neizvestan je i golman Ivica Kralj, a i Odita je prethodne nedelje imao problema sa povredom, međutim, ukoliko odradi današnji trening, sigurno će biti u grupi od 18 igrača. Ivan Tomić se u Zrenjaninu vratio u tim. Oseća se da je imao dugu pauzu, ali mnogo nam znači što je ponovo sa ekipom.

Problemi sa igračkim kadrom, međutim, ne plaše crno-bele.

- Makabi je ozbiljna ekipa. Eliminisao je Liteks koji vodi naš trener Ljupko Petrović. Iako je posle prve utakmice Bugarima bilo dovoljno i 0:0 na njihovom terenu, Izraelci su uspeli da daju tri gola u Loveču. Pobedili su i Okser koji je eliminisao OFK Beograd i dva puta pobedio zagrebački Dinamo. Sve to nas, ipak, ne plaši. Ne mogu da obećam pobedu, ali znam koje su nam mogućnosti i verujem da možemo da ostvarimo povoljan rezultat.

Ekipa iz Haife, iako ne igra u svom gradu, ima fantastičnu podršku publike i u Tel Avivu.

- Ne plašimo se atmosfere koja nas čeka u Izraelu. Imali smo već prilike da osetimo pritisak sa tribina u Mariboru i Groningenu. Tada nas ambijent nije omeo da pružimo dobre partije. Istina, u Mariboru smo se poslednjih 15 minuta povukli na svoju polovinu, ali nas protivnik nije nadigrao. I u Holandiji nas je čekao pun stadion, pa kada nas to nije poremetilo, ne verujem da će ni atmosfera u Tel Avivu uticati na našu igru - dodao je Ješić.

A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.