Gist srušio Prokom, smeši se TOP 16

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Dec.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gist srušio Prokom, smeši se TOP 16

Partizan M:TS – Prokom 61:59 (15:8, 12:18, 12:15, 22:18)
Samo 0,5 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, Džejms Gist je pogodio za pobedu Partizana i ostanak u životu za plasman u TOP 16 fazu. Šokantan meč imao je istu takvu završnicu, crno-beli su našli novog heroja. Sada ostaje još samo da Makabi pobedi ruski Himki i sve je gotovo. Ako ne – na pobedu u Vitoriju.
Bilo je 9,1 sekundi pre kraja, Jovanović je zvao „tajm aut“. Kecman je krenuo na ulaz, dodao do Katića koji nije ni došao do lopte, ali ju je ščepao Džejms Gist i položio. Pačesas je pozvao akciju, ništa nije bilo nemoguće. Ali, Poljaci nemaju Kecmana. Partizan M:TS je pobedio.
Ogromnu želju pokazuju ofanzivni skokovi i sjajna odbrana. Prevelika opterećenost se odslikava u očajnom procentu šuta za tri poena i sa linije slobodnih bacanja. Partizan M:TS je morao da se bori sa pritiskom, ali i sa opuštenošću rivala.
Beograd - dvorana Pionir. Gledalaca: 7.800. Sudije: Fabio Fakini (Italija), Paolo Taurino (Italija), Oliver Kraus (Nemačka).
PARTIZAN M:TS: Džerels 5, Kecman 8, Klobučar, Jaramaz, Lučić 5, Milosavljević 2, Katić 14, Džavai 4, Božić, Gist 12, Veseli 11, Đekić. Trener: Vlade Jovanović.
PROKOM: Kicinger, Gidens 5, Juing 15, Videnov 10, Vilks, Kostrševski, Jagla 7, Lapeta, Vitka, Šotka, Varda 15, Eldridž 1, Barel 6, Hričanijuk. Trener: Tomas Pecesas.
PRVA ČETVRTINA
Dobro su počeli crno-beli. Posebno raspoložen je Raško Katić, koji je već postigao šest poena. Sa druge strane, Ratko Varda je pogodio za tri poena. Raduje što Partizan dobro skače i u odbrani i u napadu, a zna se koliko puta je baš to bilo odlučujući faktor za pobedu. Partizan posle pet minuta nema ni jedan faul, dok je Prokom iskoristio bonus. Posle odlične odbrane, sjajnu saradnju u kontranapadu Džerels i Gist krunisali su atraktivnim zakucavanjem. Oba slobodna bacanja promašio je Jaka Klobučar, pa je ostalo +4 za Partizan. Agresivnom odbranom, crno-beli su naterali protivnika da pogreši i da ne uputi šut prema košu pre isteka napada. Ponovo je za dva poena precizan Džavai. Drugi put za tri poena promašio je Dušan Kecman, ali je Milosavljević iznudio novi faul gostiju. Milosavljević nije pogodio drugo slobodno bacanje, ali su crno-beli novim skokom u napadu (ukupno trećim) ponovo osvojili loptu. Posle prvih 10 minuta, Partizan ima zadovoljavajućih +7, u odbrani sve funkcioniše kako treba (najbolji dokaz je samo 8 primljenih poena), ali u nastavku mora da digne nivo igre u napadu.
DRUGA ČETVRTINA
Oba tima nisu iskoristila prvi napad u drugoj četvrtini. Gosti iz tranzicije pogađaju drugu trojku - Videnov, a ubrzo je van linije 6,75 precizan bio i Juing, pa Partizan ima...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bitka za TOP 16!Partizan-Prokom 29:28 (treća četvrtina)

Izvor: Sportske.net, 15.Dec.2010

Košarkaši Partizana u duelu sa poljskim prvakom jure pobedu koja im otvara vrata TOP 16, a možda ih već u četvrtak uvodi u elitno društvo. Crno-beli imaju imperativ pobede, dok Prokom ima samo teoretsku šansu za drugu rundu. Standarno pun Pionir daje berezervnu podršku srpskom šampionu na putu...

Nastavak na Sportske.net...

Makabi-Himki 18:15 (druga četvrtina)

Izvor: Sportske.net, 16.Dec.2010, 21:34

U Tel Avivu Makbi dočekuje Himki, a crno-beli željno isčekuju pobedu domaćina kako bi kolo pre kraja overili prolaz u TOP 16. Makabi bez velikog takmičarskog motiva, a gosti jure pobedu koja bi im donela veliku nadu pred poslednje kolo.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.