Majkl Felps: Bio sam jednaka budala prema saigračima kao Majkl Džordan

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2020, 14:23

Majkl Felps: Bio sam jednaka budala prema saigračima kao Majkl Džordan

Najblaže rečeno, svi kažu da sam bio kreten, kaže plivač koji je osvojio najviše medalja na Olimpijskim igrama Majkl Džordan je 1984. godine odigrao prvu NBA sezonu sa Čikago Bulsima i sa američkom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu. Iste te godine rodio se u Baltimoru, budući američki olimpijski šampion, Majkl Felps.Tom budućem plivaču >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ime je dato po porodičnoj tradiciji, ali u životu on je uvek voleo da kaže da ga deli sa svojim idolom Džordanom. NBA legenda je, čoveku sa najviše osvojenih olimpijskih medalja u karijeri (28, od toga 23 zlatne), bio uzor i inspiracija ceo život. I Felps je posle odgledanog dokumentarca "Poslednji ples" priznao da je tokom karijere bio poput svog idola: "Najblaže rečeno, svi kažu da sam bio kreten. Ali bih sa ove distance i ja za sebe to isto prokomentarisao“, rekao je Felps u razgovoru za Jahu sports.Plivač iz Baltimora je u svojoj karijeri osvojio ukupno 73 medalje na raznim takmičenjima. Kada je završio karijeru posvetio se radu u svojoj fondaciji koja promoviše zdrave stilove života. Tek je po izlasku iz bazena shvatio da je u stalnoj potrazi za sobom i svojom veličinom, odnosno uspehom, bio neprimereno zahtevan i prema drugima, a ne samo prema sebi. "Bio sam budala dok sam trenirao, jer sam želeo da pomognem svima da pobeđuju kao ja", rekao je Felps. U poslednjoj 10. epizodi serijala "Poslednji ples", otkriva se koliko je Majkl Džordan bio zahtevan prema saigračima, a sa tim i okrutan. On ih je ismejavao i na terenu i van njega.To je činio da bi ih razdrmao i naterao na pobunu, kako bi im usadio želju za vrhunskim uspehom. Felps je bio tinejdžer kad je Čikago harao NBA ligom i osvojio šest uzastopnih titula. "Svi zajedno radimo kao tim iako je plivanje individualan sport. Želimo jedno drugom najbolje, tako sam i ja svoje saigrače izazivao da daju maksimum pod stresom", rekao je Felps.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Felps se uporedio sa Džordanom: Stvarno sam se nekada ponašao odvratno tokom treninga

Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2020

Čovek sa najviše osvojenih medalja na Olimpijskim igrama govorio o poznatom košarkašu, svojoj karijeri, ali i borbi sa depresijom..Kada se Majkl Felps rodio 1985. godine, sa druge strane Majkl Džordan je već kod sebe imao zlatnu medalju sa Olimpijskih igara osvojenu u Los Anđelesu godinu dana...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.