Izvor: Blic, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magnat iz Indije kupuje veliki srpski klub!

Magnat iz Indije kupuje veliki srpski klub!

Pramod Mital, indijski čelični magnat, novi je vlasnik fudbalskog kluba CSKA iz Sofije, ali kako stvari stoje, vrlo lako može da se dogodi da postane vlasnik i nekog od klubova uz Srbije!

Porodica Mital jedna je od najbogatijih na svetu, a poseduje niz kompanija koje se bave proizvodnjom i trgovinom čelikom širom sveta. Na 'Forbsovoj' listi, Mitalov stariji brat Lakšmi, koji živi u Londonu, kotira se kao peti najbogatiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čovek na planeti sa 23,5 milijardi dolara, a gospodin Pramod je prvi u porodici koji je postao vlasnik jednog fudbalskog kluba.

Pramod Mital je kupio CSKA koji je do juče vodio bugarski biznismen Vasil Božkov, takođe jedan od najbogatijih ljudi u Bugarskoj. Mediji u Sofiji procenjuju da je kupovina teška 15 miliona evra. Pramod zajedno sa bratom Vinodom vodi kompaniju 'Global stil holdings', koja kontroliše 71 odsto akcija čeličane Kremikovci u Bugarskoj.

'Blic' je od potpredsednika 'Global stila' Ravija Darbarija dobio ekskluzivnu izjavu koja se tiče interesovanja Pramoda Mitala za kupovinu kluba u Srbiji.

- Trenutno smo zainteresovani da kupimo jedan klub u Srbiji. Gospodin Mital je, kao što znate, postao vlasnik CSKA, ali smatra da je vaša zemlja takođe interesantna za ulaganje, pa bi uskoro trebalo da dođe da razgovara na tu temu - rekao nam je Darbari, ne želeći iz razumljivih razloga da otkrije za koji se klub konkretno Mital interesuje.

Kako saznajemo, Ravi Darbari je imao presudnu ulogu u tome da ubedi Pramoda Mitala da pokuša da kupi klub u Srbiji.

- Mogu samo da kažem da to neće biti tako brzo. Sigurno neće do kraja ove godine jer na tu temu tek treba da razgovaramo. U Srbiji se igra dobar fudbal. Znam samo jedno, kada Pramod Mital nešto uzme u svoje u ruke, to može da krene samo nabolje - rekao je Darbari.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.