Magije Karija i Hardena. Voriorsi slavili

Izvor: MVP.rs, 20.Maj.2015, 05:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magije Karija i Hardena. Voriorsi slavili

Golden Stejt je poveo u finalu Zapada.

Utakmicom između Golden Stejta i Hjustona počelo je finale konferencija u plej ofu najjače lige na svetu. U prvom meču u "Orakl Areni" odigrana je čvrsta utakmica u kojoj je viđen "revolveraški" okršaj dvojice najboljih igrača regularnog dela sezone, a domaćin je stigao do pobede rezultatom 110:106.

Ako je suditi po prvom meču, serija između Roketsa i Voriorsa će retko koga ostaviti ravnodušnim. Utakmicu u Oklendu bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << su otvorili gosti, koji su sredinom druge četvrtine imali i 16 poena prednosti (49:33). Ipak, posle tajmauta koji je zatražio Stiv Ker niska postava Golden Stejta se do poluvremena vratila u igru i preokrenula rezultat u svoju korist (58:55). U drugom poluvremenu ekipe nisu uspevale da se odvoje i naprave veliku razliku, a u poslednjih pet minuta ušlo se sa rezultatom 97:97. Od tog trenutka domaćin je zaigrao sigurnije i serijom 9-0 uspeva da se odvoji od protivnika i da na kraju, uz malo poteškoća, stigne do prvog trijumfa u seriji.

U pobedničkoj ekipi najbolji pojedinac bio je Stef Kari sa 34 poena, šest skokova i pet asistencija (Šut iz igre 13/22, 6/11 za tri). Kari je tako postao prvi igrač Voriorsa još od davne 1976. godine i Rika Berija koji je u finalu konferencije postigao više od 30 poena. Utakmicu karijere u plej ofu odigrao je Šon Livingston, koji je sa klupe postigao 18 poena (6/8 iz igre, 6/6 sa linije slobodnih bacanja). Klej Tompson je upisao 15 poena (1/7 za tri), Harison Barns je postigao poen manje, dok je Drejmond Grin zabeležio dabl-dabl sa 13 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Kod poraženih se istakao Džejms Harden, kome je jedna asistencija falila za tripl-dabl. Harden je utakmciu završio sa 28 poena, 11 skokova i devet asistencija, uz šut iz igre 11/20. Tako je popularni Brada na svojoj 13. uzastopnoj utakmici u plej ofu uspeo da postigne više od 20 poena, čime se našao na korak od legendarnog košarkaša Roketsa Hakima Olajdžuvona, koji je takav poduhvat uspeo da ostvari na 14 uzastopnih mečeva. Problem za Roketse u nastavku serije mogla bi da predstavlja povreda kolena Dvajta Hauarda, koji je par puta pokušao da se vrati na teren, ali je bilo vidno da ga bolovi sprečavaju da se pokaže u pravom svetlu. Supermen je za 26 minuta na terenu upisao sedam poena i 13 skokova, ali nema dileme da bi njegov učinak bio bolji da se nije povredio. Najveću pomoć Harden je imao u Trevoru Arizi (20p, 7/10 iz igre, 4/5 za tri), kao i Džošu Smitu (17p, 7sk, 5as), ali se čini da bi problem za Roketse mogao da bude nedostatak kvalitetnih igrača na poziciji plejmejkera, posebno posle povrede Patrika Beverlija.

Naredne noći na programu je prvi meč finala Istočne konferencije između Atlante i Klivlenda (02.30č). Direktan prenos ovog susreta možete da gledate na "Sport klubu 1".

 

Rezultati:

Golden Stejt (1) - Hjuston (2) 110:106

ISTOK

Atlanta (1) - Klivlend (2) 0-0 (četvrtak, 02.30č, SK1)



ZAPAD

Golden Stejt (1) - Hjuston (2) 1-0 (110:106)

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.