Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 23:01

Ma, ne zaustavlja se Union! Može i protiv rivala i protiv upaljača (VIDEO)

Ovoga puta "nagrabusio" je Eupen - 3:2

Apsolutni hit belgijskog šampionata, Union, ne planira da stane. Nastavlja sa vrhunskim partijama i zato će noćiti na prvom mestu tabele Pro lige. Nije zasmetalo igračima Felisa Mazua ni to što je njegov tim igrao na strani protiv Eupena, ni što je prokockao dva gola prednosti, već je stisnuo zube i upisao nova tri boda - 2:3 (0:2). Ovo više "nije slučajno". Posebno kada se zna da je Eupen treći na tabeli.

Bilo je svega >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na ovom meču. Union je vodio 2:0 sve do 75. minuta, kada je Eupen prvo preko Kajembea, a onda i Agbadua poravnao rezultat. Mnogi bi u takvoj situaciji posrnuli, ali Unionovo samopouzdanje probija nebo ovih dana. Nilsen je samo minut kasnije ponovo doveo goste u prednost.

Potom se dogodila nemila scena kada su navijači Eupena upaljačem pogodili golmana Morisa posle čega je meč na kratko prekinut. Ne samo da je Moris ostao na golu posle tog incidenta, već je zabeležio odličnu intervenciju kada je meč nastavljen gde je sačuvao mrežu posle šuta Roče Miramara.

Glavni pojedinac meča bio je Nemac Deniz Undav. Udavio je Undav Eupen i na ovom meču zabeležio gol i asistenciju. Zatresao je mrežu već u 7. minutu sa bele tačke i tako najavio da će Union nastaviti uspešan niz ove sezone koja im je povratnička u najvišem rangu belgijskog fudbala. Jedna od lepših fudbalskih priča ove sezone se nastavlja...

Da će tako biti bilo je jasno posle nepunih pola sata igre. Undav je posle gola proigrao Maltežanina Tedija Teumu, a ovaj pogotkom zapečatio novi trijumf svog tima. Koliko dobro igra Union govori činjenica da je vezao četiri pobede na poslednjih pet utakmica i da sada beži tri boda drugoplasiranom Klub Brižu koji je na 22 osvojena boda.

Nije Union igrao na posed lopte, već se trudio da bude konkretan. Sa značajno manjim posedom lopte uputio je više udaraca ka golu protivnika. Sa druge strane oštrijom igrom je sekao napade Eupena. Uspešno su se gosti branili sve do kraja kada je Eupen izjednačio, ali ipak je Union “ukrao” sva tri boda.

Inače, Union nije repa bez korena. Radi se o klubu koji je 11 puta osvajao šampionat Belgije, doduše poslednji put je to bilo baš davne sezone 1934/1935.

Da li Union može da učini čudo ove sezone? Ako ovako nastavi - sve je moguće.

ŽUPILER PRO LIGA - 12. KOLO

Petak

Seren - Šarlroa 1:3 (0:2)

/Knežević 87ag - Nikolson 9, Golizade 23, Morioka 51/

Subota

Serkl Briž - Standard 1:1 (1:1)

/Daland 16 - Bastijen 4/

Kortrajk - Ostende 1:0 (1:0)

/Gej 43/

Mehelen - Varegem 2:2 (2:2)

/Kujpers 5, Volš 7 - Gano 10, Sisako 16/

Eupen - Union 2:3 (0:2)

/Kajembe 75, Agbadu 78 - Undav 7pen, Teuma 29, Nilsen 79/

Nedelja

13.30: (3,60) Antverpen (3,60) Klub Briž (2,00)

16.00: (1,32) Anderleht (5,50) Beršot (9,00)

18.30: (2,15) Genk (3,45) Gent (3,35)

21.00: (2,55) Leven (3,30) Sint Trojden (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.