MUNDIJAL, 13. DAN: Koreja SRUŠILA Portugal! Urugvaj pred ispadanjem

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 00:48

MUNDIJAL, 13. DAN: Koreja SRUŠILA Portugal! Urugvaj pred ispadanjem

Neizvesnost u grupama G i H pred mečeve odluke.

Petak je dan za poslednje mečeve u grupnoj fazi Mundijala, a zavesu na prvi deo Svetskog prvenstva staviće selekcije iz G grupe od 20 časova, među kojima je i Srbija. Pre toga, na teren će od 16 časova reprezentacije iz H grupe. Blog današnjeg dana možete pratiti na sajtu SrbijaDanas.

17:54 - KRAJ! Korea je savladala Portugal sa 2:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sa boljom gol razlikom obezbezdila je plasman u osminu finala Mundijala u Kataru kao drugoplasirana ekipa u Grupi H.

South Korea's second goal by Hwang 2-1 ⚽⚽#KORPOR

pic.twitter.com/zZwcY1niRQ

— SHA3WAZA (@SHA3WAZA_3) December 2, 2022

17:49 - GOL!!! Koreja vodi vodi protiv Portugala sa 2:1. Gol je u nadoknadi vremena postigao Hjon Hi-Čan na asistenciju Sona. 

16:30 De Arasketa još jednom pogađa, 2:0 je za Urugvaj. Ganjani su na rubu eliminacije.

16:26 Kazna! De Arasketa je bio strelac! Suarezov udarac je zaustavio Ati-Zigi, ali je Arasketa glavom ubacio loptu u praznu mrežu. Kim Džong Gvon je izjednačio na meču Južne Koreje i Portugala.

16:20 Dugo dugo je glavni arbitar gledao VAR i na kraju odlučio da svira penal za Ganu. Andre Aju je šutirao očajno i Roče je zaustavio njegov pokušaj.

16:06 Već u petom minutu su poveli Portugalci, strelac je bio Horta.

G grupa

Već i vrapcima na grani je poznato da je fudbalerima Srbije neophodna pobeda u duelu sa Švajcarskom da bi se plasirali u osminu finala. Sitaucija može da se zakomplikuje u slučaju senzacije i pobede Kameruna nad Brazilom.

U tom slučaju Orlovi će morati da slave sa golom razlike više nego afrička selekcija i da u tom slučaju postignu pogodak više od Kamerunaca u ukupnom skoru. Naravno, ako Kamerun iznenadi Brazil, Srbiji odgovara i svaka pobeda sa dva gola više od potencijalnog trijumfa izabranika Rigobera Songa. Sa identičnim brojem bodova, gol razlikom i postigutim golovima – odlučiče fer-plej tabela. Na njoj trenutno Kamerunci bilje stoje od izabranika Dragana Stojkovića. Imaju tri, a Srbija pet javnih opomena u dve utakmice.

Brazil ide dalje, gotovo izvesno sa prvog mesta. Da sada ne malerišemo i ne objašnjavamo kako “sajdžije” mogu do liderske pozicije na kraju prve faze takmičenja.

3. kolo

Kamerun – Brazil 20

Srbija – Švajcarska 20

H grupa

Portugalija je već u nokaut fazi i svi se nadamo da će u osmini finala dočekati drugoplasiranu selekciju G grupe, odnosno Srbiju. Južna Koreja može dalje ukoliko iznenadi lidera, a Urugvaj dobije Ganu sa lošijom gol razlikom u konačnom saldu.

Realnije je da će drugog putnika za društvo među najboljih 16 selekcija sveta odrediti duel Gane i Urugvaja. Afričkoj selekciji odgovara i remi pod uslovom da Južna Koreja ne dobije Portugaliju. Urugvaj može dalje u slučaju trijumfa, a da Južna Koreja ne dobije Portugaliju (ili da ima bolju gol razliku u slučaju istog broja bodova sa Korejom).

3. kolo

Gana - Urugvaj 16

Južna Koreja - Portugalija 16

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ORLOVI IGRAJU ZA PONOS, SLAVU, ALI I NEZAMISLIVO BOGATSTVO: Pobeda nad Švajcarskom donosi osminu finala i SILNE MILIONE!

Izvor: Kurir, 02.Dec.2022

"Orlovi" imaju veliki motiv da savladaju "sajdžije", prvi je, naravno, prolaz u eliminacionu fazu Mundijala

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.