Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 23:25

MLS: Prestonički bedem čeka raspucanog Nanija

Di Si Junajted domaćin Orlandu

Jedan od tri neporažena sastava u dosadašnjem toku MLS-a noćas će biti na teškom ispitu. Orlando Siti gostuje Di Si Junajtedu na Audi Fildu u Vašingtonu, rivalu koji se nada da može da nastavi na talasu pobede od pre tri dana. Crno-crveni su u sredu savladali Čikago Fajer minimalcem, dok Orlando ove sezone još nije osteio gorčinu poraza produživši seriju na četiri meča remijem protiv Njujork Sitija prošle nedelje (02.00).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Posle tri uzastopna poraza od Nju Inglanda, San Hozea i Kolambusa, Di Si Junajted se u sredu vratio na pravi put, zahvaljujući ranom golu Edisona Floresa, koji je bio dovoljan da se zapečati pobeda nad Čikagom. Pogodak posle samo sedam minuta igre u tom meču bio je pozitivan znak za trenera Ernana Losadu, doskorašnjeg stratega belgijskog Beršota, koji je prethodno video kako njegova ekipa prima gol u prvih 20 minuta igre u tri ovosezonska meča.

02.00: (3,00) Di Si Junajted (3,30) Orlando (2,40)

Pobeda nad Čikagom sredinom nedelje svrstala je klub iz prestonice SAD u gornju polovinu tabele Istočne konferencije sa šest bodova, sa samo dva boda zaostatka za vodećima u konferenciji. Čini se da Di Si ume da se izbori sa činjenicom da nema mnogo lopte u nogama, jer je ove sezone pobedio u oba meča, uprkos tome što je imao manje od 50% poseda, dok je na gostovanju izgubio tri uzastopne utakmice u kojima je imao više lopte nego njegovi protivnici.

U svom meču u sredu, defanzivna trojka Di Sija, koju su činili Brendan Hajns-Ajk, Frederik Brijan i Toni Alfaro, izgledala je najbolje moguće u dosadašnjem delu kampanje, isključujući opasnog Roberta Beriča i ograničavajući Čikago na samo tri šuta u gol.

Pošto je Orlando prošle godine prvi put u istoriji franšize igrao završnicu plej-ofa Istoka, očekivanja su pred ovu sezonu bila velika za kormilara Oskara Parehu i njegove igrače. Do sada su 2021. godine bili nepobedivi u četiri uvodna meča, uključujući tri remija protiv Atlante Junajted, Sporting Kanzas Sitija i Njujork Sitija.

Od imenovanja Kolumbijca Parehe krajem 2019. godine, Lavovi su postali jedna od najstrašnijih odbrana u MLS-u, primivši 25 golova u skraćenoj kampanji 2020. i samo dva puta do sada, što ih svrstava zajedno sa Sijetlom među najbolje defanzive. Orlando je uspeo da zadrži jezgro svog tima netaknutim tokom predsezone, što je napravilo veliku razliku u ranoj fazi ove kampanje, jer izgleda samopouzdano i udobno, posebno pozadi. Brazilski centralni bek Antonio Karlos verovatno je bio jedan od najboljih defanzivca lige do sada, dobivši 15 od 20 duela i napravivši sedam ključnih intervencija.

Golman Džon Kempin imao je solidan debi za Di Si Junajted, spasivši sva tri udarca sa kojima se suočio dok je ujedno sakupio svoj prvi meč u kojem nije primio gol u MLS-u od 2017. godine. Domaćin ima nekoliko igrača sa nepoznatim povredama, uključujući Jordija Rejnu, Kevina Paredesa, Krisa Odoi-Atsema, Grifina Jova i Džejkoba Grina. Pol Ariola ostaje po strani zbog problema sa butnim mišićima, Bil Hamid se oporavlja od operacije prepona, a Stiv Birnbaum je u januaru operisao članak.

Napadač Orlanda Alešandre Pato operisao je koleno i mogao bi da izostane u doglednoj budućnosti. Uri Rosel i Dejvid Loera ostaju po strani jer obojica imaju povrede kolena. Portugalac Nani, nekadašnja zvezda Mančester Junajteda, bio je najveća pretnja u timu golovima na svakoj od njegove poslednje tri utakmice, dok je Kris Mjuler još uvek u potrazi za svojim prvim golom u novoj sezoni pošto je u prethodnoj kampanji postigao 10 pogodaka.

MLS

Nedelja

Sinsinati - Inter Majami u toku

23.55: (1,65) Nju Ingland (3,80) Kolambus (5,50)

Ponedeljak

02.00: (3,00) Di Si Junajted (3,30) Orlando (2,40)

03.30: (2,20) Sijetl (3,45) Los Anđeles FK (3,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.