MEDVEDEV PRETI NOVAKU: Ovde sam ga već jednom pobedio

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2023, 08:33

MEDVEDEV PRETI NOVAKU: Ovde sam ga već jednom pobedio

Repriza finala iz 2021. godine.

Iako su svi očekivali spektakl u finalu US Opena i deul Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza do njega ipak neće doći. Tako je hteo Danil Medvedev koji je u polufinalu deklasirao mladog Španca sa  7:6(7:3), 6:1, 3:6, 6:3.

Posle velike pobede Medvedev nije krio zadovoljstvo:

- Ovaj uspeh mi puno znači. Protiv njega ove godine nije bilo lako igrati - ni ovde, niti bilo gde drugde. Pred ovaj meč >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bilo mnogo sumnji u to da li mogu da ga pobedim; znao sam da ću morati da odigram na nivou 11 od mogućih 10 - ali sam na kraju odigrao "na 12 od 10." Odabrao sam taktiku da igram iz gema u gem - i srećan sam što ću ponovo biti u finalu!

Nastavio je Medvedev da hvali svog rivala:

-Alkaraz je mlad i igra neverovatno u pojedinim momentima. Činjenica je da morate da budete bolji od sebe da biste ga dobili, ali meni je to pošlo za rukom večeras!"

U reprizi velikog finala iz 2021. godine - Medvedev će se sučeliti sa Novakom Đokovićem, za koga kaže:

- Ne samo da je Novak ponovo svetski broj 1 - već je i osvajač 23. Grend Slem titule. Jednom sam uspeo da ga ovde pobedim u finalu, i daću sve od sebe da to ponovim i u nedelju - kaže Danil.

Đoković i Medvedev su do sada odigrali 14 mečeva i skor je 9:5 za srpskog asa. Odigrali su i dva Gren slem finala. Prvo je dobio Novak u Australiji 2021. godine, a Medvedev mu se revanširao na US openu iste godine

Veliko finale US Opena igrače se u nedelju u 22:00 časa po našem vremenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.