MBAPE NEMA VREMENA ZA SKROMNOST: Zaslužem da dobijem Zlatnu loptu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 15:40

MBAPE NEMA VREMENA ZA SKROMNOST: Zaslužem da dobijem "Zlatnu loptu"

Proglašenje pobednika je 30. oktobra.

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape izjavio je da zaslužuje da dobije "Zlatnu loptu", koja se dodeljuje najboljem igraču sveta, prenosi Jurosport. Mbape je ove sezone postigao 54 gola u dresu Svetaca i reprezentacije Francuske. On je pretekao legendarnog sunarodnika Žista Fontena po broju pogodaka u domaćim i međunarodnim takmičenjima u jednoj sezoni.  "Zlatna lopta" će biti dodeljena 30. oktobra, a pored Mbapea kandidati su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lionel Mesi, Erling Haland, Kevin De Brujne i Vinisijus Žunior. Ova nagrada je prošle godine pripala sada već bivšem fudbaleru Reala Karimu Benzemi.

Francuska je sinoć pobedila Grčku 1:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, a jedini gol na ovoj utakmici postigao je Mbape.

 - Uvek je teško pričati o individualnom trofeju, pošto moraš sam to da dostigneš i to je nešto što ne mora da 'prođe' u očima šire javnosti. Novi kriterijumi, radi se o nekome ko se istakao.... Mislim da odgovaram ovim kriterijumima, pa bih rekao da sam među kandidatima. Ali videćemo - rekao je Mbape za TF1.

Pogledajte kako izgleda Olga Kalenčug, novinarka ukrajinoskog Šahtjora

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.