MAMIĆ O MAKSIMIRU 1990. GODINE: Ne želim se sećati toga uopšte

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 18:51

MAMIĆ O MAKSIMIRU 1990. GODINE: Ne želim se sećati toga uopšte

Meč na stadionu Dinama bio je jedan od najčuvenijih duela u istoriji jugoslovenskog fudbala

Ključni čovek Dinamo Zagreba poslednjih decenija, Zdravko Mamić govorio je o mogućem duelu šampiona Srbije i Hrvatske, dolasku navijača u Beograd, kao i o neredima na Maksimiru 1990. godine, koji su tadašnju državu uveli u ratno stanje.

Ukoliko Zvezda savlada Šerif, a Dinamo pobedi Legiju, u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona očekuje nas pravi spektakl, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << direktan okršaj beogradskog i zagrebačkog tima.

Zdravko Mamić je za Mondo istakao da treba sačekati da do tog duela dođe, kao i to da nikada nije priželjkivao Zvezdu za rivala.

-Treba pričekati da prođu utakmice Dinama sa Legijom i Zvezde sa Šerifom. Ne možemo da još mnogo pričamo o tome, ali poznat je moj stav prethodnih godina, da nikad nisam želeo da igramo protiv Crvene zvezde. Uvek želim da prođe Dinamo, a posle toga i Zvezda. Shvatao sam da te utakmice nose visoki emotivni naboj i da je bolje da bez toga prođemo. Nadam se da će na kraju Dinamo pobediti - poručio je Mamić.

Čovek koji je od 2000. najvažnija karika Dinamo Zagreba, čiji je bio i generalni direktor, nije siguran kakva će biti odluka u dve zemlje povodom mogućeg prisustva publike, ali se prisetio i čuvene utakmice na Maksimiru 1990. godine.

-Ja sam bio na toj utakmici, ali ne želim se uopšte sećati toga. Ja gledam prema napred i zato sam siguran da će i Zvezda i vlasti u Beogradu, kao i vlasti u Hrvatskoj uraditi sve da utakmice budu savršeno organizovane. Sećam se zadnje utakmice reprezentacije Hrvatske protiv Srbije, osim sporadičnih uzvika nisam video incidente. Bio sam i u Beogradu kad su igrali Hrvatska i Srbija i nisam video nikakav specijalan problem - zaključio je Mamić.

Crveno beli će u utorak od 21 čas odigrati prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na Marakani protiv moldavskog Šerifa, dok ih revanš očekuje 10. avgusta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.