MAJORKA SRUŠILA REAL: Treći poraz Madriđana - svi slave Rajkovića (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 17:46

MAJORKA SRUŠILA REAL: Treći poraz Madriđana - svi slave Rajkovića (VIDEO)

"Kraljevi" desetkovani...

Španski velikan Real Madrid, doživeo je i treći poraz ove sezone, pošto su savladani od Majorke rezultatom 1:0 u 20. kolu La Lige.

Treba posebno istaći da je heroj Majorke bio srpski golman Predrag Rajković koji je zgrešio penal, ali ga je i odbranio u 59. minutu, dok je Majorka do pobede došla autogolom Naća u 13. minutu.

Anćeloti danas nije mogao da računa na Karim Benzemu i Edera Militaa, a onda se i na zagrevanju povredio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tibo Kurtoa, koga je prinudno zamenio Andrij Lunin.

Od samog početka osetilo se da će utakmica biti puna tenzije, što je više odgovaralo domaćoj ekipi.

Majorka je odlučila da igra tvrdo i svaki duel domači su koristili za fizički kontakt čime su posebno izbacili iz takta Vinisijusa Žuniora, koji je bio vidno nervozan.

Domaći tim je igrao strpljivo, sa planom da napada iz kontri i to se isplatilo već u 13. minutu. Posle akcije po levoj strani, nakon centaršuta, Murići i Naćo su skočili i glavom udarili loptu, koja je preletela Lunina za 1:0.

Real je preuzeo inicijativu, ali je bio potpuno bezopasan i u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac u okvir Rajkovićevog gola.

Ipak, sve se umalo promenilo u 56. minutu kada je Vinisijus uvideo da će Rajković zakasniti na jednu dugu loptu, koju je primio, srpski golman ga je potkačio, a sudija pokazao na belu tačku.

Rajković je protestvovao kod glavnog arbitra, imao je svašta da mu kaže, ali je VAR soba potvrdila njegovu odluku.

Odgovornost je preuzeo Marko Asensio, Rajković je uvideo da je Španac malo nesiguran, uspeo je da ga isprovocira i žargonski rečeno "uđe u glavu", te je odlično pričitao udarac i odbranio penal!

Karlo Anćeloti je krenuo na sve ili ništa, uveo je Modrića potom i Alabu, Krosa i Marijana Dijaza, ali je Majorka danas bila fenomenalna u fazi odbrane i Real nije mogao ništa.

Majorka je u naletima čak i imala poluprilike, uspevala je da prebaci težite daleko od Rajkovićevog gola, a tek je u 87. minutu Dijaz imao priliku, uhvatio je volej iz teške pozicije i poslao loptu preko gola.

Majorka je danas "prebila" Real, napravila čak 28 faulova, više nego duplo od Madriđana, ali je po četvrti put u nizu slavila 1:0 i to je najbolji pokazatelj koliko su tvrdi domaćini.

Ovaj rezultat posebno raduje Barselonu koja večeras ima priliku da pred svojim navijačima pobedi Sevilju i pobegne Realu na čak +8!

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Andrea Sahara, izabranica boksera Kubrata Puleva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.