Luksemburg šokirao BiH – Ronaldo heroj u rekordnom meču

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 23:38

Luksemburg "šokirao" BiH – Ronaldo heroj u rekordnom meču

Fudbaleri Bosne i Hercegovine izgubili su od Luksemburga rezultatom 2:0.

Bosna i Hercegovina je u Sarejevu bila veliki favorit protiv Luksemburga, ali su i pored toga upisali ubedljiv poraz kome se niko nije nadao.

Gosti su slavili rezultatom 2:0, a gosti su poveli golom Sančeza u 4. minutu i trijumf overili u 74. minutu preko Sinanija.

Reprezentativci BiH su imali šansu da sa jedanaesterca izjednače u prvom poluvremenu, pošto je VAR dodelio penal nad Džekom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je ceo gol promašio Amar Hadžiahmetović.

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo popravio je sopstveni svetski rekord po broju utakmica za reprezentaciju, pošto je večeras na gostovanju protiv Islanda zabeležio 200. nastup.

Petostruki osvajač Zlatne lopte i član saudijskog Al Nasra, postavio je rekord po broju utakmica za reprezentaciju, odigravši u martu ove godine 197. meč, čime je sa prvog mesta svrgnuo kuvajtskog igrača Badera Al-Mutava.

Ronaldo je bio i heroj svog tima u ovoj pobedi pošto je postigao pobedonosni pogodak u 89. minutu utakmice.

U ovoj grupi se večeras igrao još jedan meč i Slovačka je sa 1:0 pobedila Lihtenštajn, a strelac jedinog gola bio je Denis Vavro u 46. minutu prvog poluvremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.