Lukaku - nije zlato sve što sija

Izvor: Mondo, 15.Avg.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukaku - nije zlato sve što sija

Talentovani belgijski napadač posle odlaska na pozajmicu u Vest Bromvič Albion, kaže da je na Stamford Bridžu "izgubio jednu godinu karijere".

Slavni klubovi su veliki mamac za mlade i perspektivne fudbalere, ali vrlo lako mogu da postanu njihova "grobnica". Naravno, u igračkom smislu.

Tim putem krenuo je Romelu Lukaku (19), koji je u Anderlehtu bio proglašen "senzacijom" i "novim Drogbom", da bi u Čelsiju zabeležio samo četiri nastupa u startnoj postavi za celu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jednu sezonu.

Lukaku je na Stamford Bridžu bio toliko frustriran, da je sada prihvatio pozajmicu u Vest Bromvič Albion, bez obzira na to što mu je odlascima Drogbe i Kalua otvoren prostor za dosta veću minutažu.

"Više nisam mogao da zamislim sebe u Čelsiju. Tamo sam žrtvovao godinu dana karijere i još u martu sam rekao menadžeru da mi pronađe klub u kojem ću igrati. Sada osećam olakšanje", rekao je Lukaku.

Momak koji je "plavce" koštao 18 miliona funti ostao je gluv na molbe Roberta di Matea.

"Rekao mi je da bi trebalo da razmislim o interesima kluba, koji je ostao bez nekoliko napadača. Odgovorio sam mu da mi je žao i da je vreme da se pobrinem za svoje interese".

Lukaku je otkrio da se u Čelsiju često pitao šta ustvari tamo traži.

"Samo sam gubio vreme. Smučilo mi se da gledam utakmice sa klupe, omrznuo sam fudbal... Dešavalo se da me stave u rezervni tim, pored momka koji je tek napunio 15 godina. Ništa mi nije bilo jasno".

Momak rođen u Antverpenu, poreklom iz Konga, odigrao je 14 utakmica za "A" selekciju Belgije i postigao dva pogotka.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.