Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 03:53

Luka spasa je na horizontu za Kujabu (VIDEO)

Ludnica u finišu prvenstva Brazila

Biće 12. decembra tačno 20 godina otkako je osnovan fudbalski klub Kujaba u istoimenom gradu pokrajina Mato Groso. A, kako stvari stoje, biće upriličena velika fešta tog dana da se proslavi izboreni opstanak u debitantskoj sezoni u Seriji A.

Imala je Kujaba imperativ pobede večeras protiv Fortaleze. Ni gostima nije bilo svejedno, bili su im potrebni bodovi da skoče na poziciju broj četiri koja vodi direktno u grupe Kope Libertadores. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ali, domaći teren i veća glad uticali su da tri boda ostanu u Mato Grosu – 1:0.

Igrao se 9. minut kada je domaći tim izborio penal. Pomalo sumnjiva situacija, nategnuta, jedva da je bilo kontakta, a pogotovo ne onog za koji se svira faul. Elton je preuzeo odgovornost i bio siguran egzekutor. I to bi bilo to. U ostalih 80 minuta nije bilo previše fudbala, jeste dosta destrukcije, činili su sve zeleno-žuti da sačuvaju ta tri boda, za njih, od zlata. I uspeli su.

Sada je matematika uz Kujabu. U poslednjem kolu gostuje Santosu. Jedan bod je sigurno ostavlja u ligi. A, možda preživi i uz poraz pod uslovom da Žuventud ne pobedi kod kuće Korintijans.

Sada je Gremio pred ispadanjem, samo čudo može da ga spase. Žuventud i Baija će morati da reše u završnih 90 minuta ko će u Seriju B. Kujabu samo baš splet nesrećnih okolnosti može da pogura tamo odakle je prošle sezone došla u elitu.

BRAZIL 1 – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Korintijans – Gremio 1:1 (0:1)

/Augusto 86 – Souza 39/

Baija – Fluminense 2:0 (2:0)

/Žilberto 39, 45+2/

Atletiko Mineiro – Bragantino 4:3 (1:1)

/Keno 20, Zaračo 52, Savarino 78, Hulk 88 – Italo 39, Artur 47, 90+9/

Seara – Amerika 0:0

Atletiko Paranense – Palmeiras 0:0

Sao Paulo – Žuventud 3:1 (2:0)

/Lusijano 5, 67, Kaleri 43 – Vinisijos 63/

Kujaba – Fortaleza 1:0 (1:0)

/Elton 9p/

Flamengo – Santos 0:1 (0:0)

/Leonardo 57/

Internasional – Amerika Gojanense 1:2 (1:2)

/Alberto 33 – Baraljas 45, Žanderson 45+2/

Šapekoense – Sport Resife U TOKU

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.