Luka Žorić konačno kod kuće

Izvor: Sportske.net, 29.Dec.2018, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Žorić konačno kod kuće

Iskusni hrvatski košarkaš je promenio veliki broj klubova iz domovine tokom karijere, ali do danas nije nosio dres tima iz svog rodnog mesta.

Kako prenosi "Sportando", Luka Žorić će potpisati ugovor sa ekipom Zadra.

Ovaj 35-godišnji centar je minule sezone branio boje Cibone, od letos je bez angažmana, pominjala se mogućnost da karijeru nastavi u Kini, ali će kako stvari stoje potpisati po prvi put u karijeri ugovor sa KK Zadrom, klubom iz svog rodnog mesta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

"Sport Klub" je prvi preneo da bi Žorić trebalo da potpiše saradnju sa Zadranima, a očekuje se da to uradi do kraja dana.

Žorić je karijeru počeo u Boriku iz Zadra, ali nikada nije igrao za ekipu iz dvorane "Krešimir Ćosić", branio je i boje Šibenke, Zagreba i Cedevite u domovini, dok je u inostranstvu po dve godine proveo u Unikahi i Fenerbahčeu, igrao je i za Sevilju, kao i Union Olimpiju.

U dva navrata je osvojio hrvatski šampionat, jednom tursku ligu i kup, a dva puta je osvojio MVP nagradu za najkorisnijeg igrača Jadranske lige (2011, 2018), a minule sezone je bio i najbolji strelac regionalnog šampionata.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zadar doveo top pojačanje

Izvor: MozzartSport.com, 29.Dec.2018

Navijači Zadra mogu da budu zadovoljni pošto su im čelnici kluba podarili sjajan novogodišnji poklon. Zadar je potvrdio da je ugovor do kraja sezone potpisao Luka Žorić, koji je svojevremeno igrao za Unikahu i Fenerbahče, a prošlu sezonu proveo je u ekipi Cibone gde je proglašen i za MVP-a regularnog...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.