Luis Hamilton novi šampion Formule jedan

Izvor: Beta, 23.Nov.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luis Hamilton novi šampion Formule jedan

BEOGRAD, 23. novembra 2014. (Beta) - Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je u nedelju, drugi put u karijeri, titulu svetskog šampiona Formule jedan, pošto je pobedio u poslednjoj trci u sezoni, za Veliku nagradu Abu Dabija.

Hamilton je ostvario 11. pobedu u sezoni, ukupno 33. u karijeri i osvojio drugu šampionsku titulu, posle 2008. godine.

On se za titulu borio s klupskim kolegom Nikom Rozbergom, koji je sredinom trke napravio grešku, posle koje je imao problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << s motorom i kočnicama, pa je trku završio na 13. mestu.

Hamilton je u poslednju trku u sezoni ušao sa 17 bodova prednosti, a u Abu Dabiju, prvi put u istoriji Formule jedan, vozači su dobili duple bodove.

Rozberg je u prethodnih 18 trka pobedio pet puta, uz 10 drugih mesta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ovako se bodri dečko: Da li će se konačno veriti?

Izvor: B92, 24.Nov.2014, 15:55

Kada je u nedelju Luis Hamilton osvojio titulu svetskog prvaka Formule 1, prva u zagrljaj mu je potrčala dugogodišnja devojka Nikol Šerzinger...Uprkos brojnim obavezama zgodna pevačica je doputovala u Abu Dabi i bordila svog dečka zajedno s njegovom porodicom...“Jako sam srećna zbog njega. Za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.