Ludogorec pred Ligom šampiona, Legija slavi Srbe!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Avg.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludogorec pred Ligom šampiona, Legija slavi Srbe!

Bugarska, doduše Sofija, a ne Razgrad, i ove sezone biće mesto gde će se igrati najkvalitetniji evropski fudbal.

Za to su zaslužni fudbaleri Ludogoreca, koji, istina, još uvek nisu ostvarili plasman u Ligu šampiona, ali su veoma blizu tog cilja posle pobede u prvom meču plej-ofa nad Viktorijom Plzenj - 2:0.

Strelci za bugarskog prvaka bili su Rumun Kosmin Moti iz penala i Holanđanin Virdžil >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Roj Misiđan.

Ako je Ludogorec jednom nogom zakoračio u Ligu šampiona, onda možemo konstatovati da je škotski Seltik tamo čvrsto sa obe noge posle ubedljive pobede protiv Hapoel Ber Ševe na "Seltik Parku", rezultatom 5:2.

Malo ko je mogao da nasluti rezultatsku katastrofu prvaka Izraela, koji je u prethodnoj rundi eliminisao Olimpijakos, ali i imajući u vidu činjenicu da je Seltik kvalifikacije počeo blamažom protiv amatera iz Gibraltara.

Ipak, sve to je "palo u vodu" kada je krenuo meč u Glazgovu koji je u potpunosti obeležila dominacija ekipe Brendana Rodžersa.

Golovima Rogića i Grifitsa (dva) domaći tim je završio poluvreme ubedljivim vođstvom, a nije stao ni onda kada su gosti preko Maranhoa i Meliksona u roku od samo dva minuta, smanjili prednost na 3:2.

Za miran revanš Škota u Izraelu pobrinuli su se Dembele i Braun.

U Ligu šampiona će, po svemu sudeći i poljska Legija zahvaljujući trijumfu nad Dandalkom u Irskoj rezultatom 2:0.

Najzaslužniji za takav rezultat su Srbi, strelci za Legiju, Nemanja Nikolić (napadač reprezentacije Mađarske) i Aleksandar Prijović (igrao za omladinsku reprezentaciju naše zemlje).

U derbiju plej-of runde Porto je na "Dragau" odigrao nerešeno sa Romom - 1:1.

Liga šampiona, plej-of

Sreda

Seltik – Hapoel Ber Ševa 5:2

Dandalk – Legija 0:2

Ludogorec – Plzenj 2:0

Porto – Roma 1:1

Viljareal – Monako 1:2

Utorak

Ajaks – Rostov 1:1

Dinamo Zagreb – Red Bul 1:1

Kopenhagen – APOEL 1:0

Steaua – Mančester Siti 0:5

Jang Bojs – Borusija M. 1:3

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ludogorec već slavi Ligu šampiona, Monako potopio podmornicu, srpska Legija (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2016

Seltik petardom ispratio goste iz Izraela..Bugarski prvak Ludogorec došao je na korak od novog plasmana u fudbalsku Ligu šampiona. Ekipa iz Razgrada savladala je u Sofiji češku Viktoriju iz Plzenja sa 2:0 u prvom meču plej-ofa za elitno evropsko takmičenje...Velika dva gola zalihe trebalo bi po...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.