Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2020, 17:41

Ludi finiš u Silvestonu: Hamilton do pobede i sa puknutom gumom

Botas iz istog razloga ostao bez drugog mesta

Finiš kakav odavno nije viđen na stazama Formule 1! Luis Hamilton je pobedio u trci za Veliku nagradu Velike Britanije, ali je do trijumfa stigao posle velike drame u poslednjem krugu.

Iako je tokom cele trke bio ubedljivo prvi i lagano je jezdio ka još jednoj pobedi u karijeri, Britanac je doživeo stres u poslednjem krugu, jer mu je – pukla guma! Što je još neverovatnije, isto se dogodilo njegovom timskom drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Valteriju Botasu, takođe u samom finišu, ali on nije uspeo da odbrani poziciju.

Maks Ferštapen je iskoristio ovaj peh drugog vozača Mercedesa i osvojio je drugo mesto, a da nije i on otišao u boks da zameni pneumatike, možda je mogao da pojuri i Hamiltona. Ovako, sa „tri i po“ gume Luis se dogegao do cilja i upisao novi trijumf u sezoni, treći zaredom, a ukupno 87. u karijeri. Još četiri mu nedostaju pa da dostigne rekordera Mihaela Šumahera.

Na kraju je Valteri Botas završio kao tek 11, dok je mesto na pobedničkom postolju prigrabio Šarl Lekler iz Ferarija.

VN Velike Britanije: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Ferštapen (Red Bul), 3. Lekler (Ferari), 4. Rikardo (Reno), 5. Noris (Meklaren), 6. Okon (Reno)...

Generalni plasman: 1. Hamilton 88 bodova, 2. Botas 58, 3. Ferštapen 52, 4. Noris 36, 5. Lekler 33...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.