Luda priča iz Afrike – Srbin reprezentativac Bocvane

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 15:17

Luda priča iz Afrike – Srbin reprezentativac Bocvane

Interesantna priča dolazi nam iz Bocvane, za čiju selekciju nastupa jedan Srbin, Jovan Nikolić.

U pitanju je golman, rođen u toj zemlji, koji brani za reprezentaciju Bocvane do 20 godina.

"Rođen sam u Bocvani od njih je stigao poziv da branim za tu zemlju. Nisam mnogo odugovlačio, prihvati sam. Tamo mi živi porodica i bilo je jasno. Branio sam na COSAFA Cup za selekciju U19. Ono što me posebno raduje bio je poziv na širi spisak A reprezentacije Bocvane, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog pandemije i nedostatka letova između Evrope i Afrike nisam mogao da se odazovem pozivu selektora. Siguran sam da će u budućnosti biti još reprezentativnih akcija u kojima ću učestvovati", rekao je Nikolić u jednom ranijem intervjuu.

Nikolić se kao srednjoškolac preselio u Južnu Afriku, odakle ga je put odveo u Portugal, a onda i Španiju.

Pre dve godine je došao u Srbiju, gde je branio za Vinču, Mali Mokri Lug i beogradski Sinđelić, da bi ovog februara prešao u portugalski Marinense.

Inače, Bocvana se nalazi između Namibije na zapadu, Južne Afrike na jugu, Zimbabvea na severoistoku i Zambije na severu.

Ovaj nekadašnji britanski protektorat, poznat kao Bečuana, sadašnje ime nosi od 30. septembra 1966. godine, kada je stekao nezavisnost.

Površina države je 581.737 km2, čime je Bocvana 45. zemlja po veličini u svetu, ima površinu približnu Ukrajine ili Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.