Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 10:25

Luda ponuda: Džek Vilšir bira – treća liga ili Australija?

Njukasl zvao miljenika Arsenalovih navijača u A ligu. Tu je još samo ponuda jednog kluba sa Bliskog istoka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Sećate li se Džeka Vilšira? Nekadašnji miljenik navijača Arsenala i bivši reprezentativac Engleske već više od tri godine je na nizbrdici fudbalske karijere zbog učestalih povreda, a otkako mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Bornmutom, omaleni vezista je bez kluba. Prema poslednjim informacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << on bi uskoro mogao da obuče dres Njukasla, ali ne engleskog, već – australijskog.

Kako saznaju mediji bliski klubu iz Novog Južnog Velsa, uprava Džetsa je kontaktirala Vilširovog agenta Nila Fjuingsa kako bi se raspitala o njegovoj spremnosti da se preseli na Peti kontinent i ponudila saradnju. Klub iz Njukasla ima otvoreno mesto za jednog inostranog "marki" igrača, što znači da bi ponuda mogla da bude finansijski izdašna jer se njegova plata ne bi uračunavala u "seleri kep" koji postoji u A ligi.

Njukasl je prošlu sezonu završio na pretposlednjem mestu australijskog šampionata i čelnici kluba su odlučili da naprave veliki rez. Otpušteno je pola prošlogodišnjeg tima, a na mesto prvog trenera doveden je Entoni Papas, dugogodišnji asistent bivšeg selektora Australije, a danas trenera Seltika Ejndža Postekoglua. Papas je već doveo 11 pojačanja, među kojima i tri igrača iz inostranstva - Brazilca Danijela Penju, Kamerunca Olivijea Bumala i Gruzina Beku Miltadzea.

21.00: (3,10) Njukasl (3,50) Lids (2,40)

S obzirom na to da je proteklih meseci u klub ušao svež kapital, namera je da se dugačka lista novih fudbalera završi sa Vilširom, oko kojeg bi se gradio tim za visoke domete.

Vilšir trenutno trenira sa Arsenalom, na poziv menadžera "tobdžija" Mikela Artete koji kaže da je želeo da "pomogne legendi kluba da održi formu", ali 29-godišnjem vezisti neće biti ponuđen čak ni kratkoročni ugovor. Kako prenose australijski mediji, Vilšir ima ponudu Vigana, ali u ovom trenutku nije spreman da se "spušta" čak u Diviziju jedan, odnosno treći rang engleskog fudbala. Takođe, interesovanje je pokazao i jedan klub sa Bliskog istoka.

Ukoliko odluči da se otisne u australijsku avanturu, Džek Vilšir bi bio drugi engleski reprezentativac u ekipi Njukasl Džetsa, pošto je od 2012. do 2014. dres ovog kluba s uspehom nosio čuveni golgeter Lestera Emil Heski. Vilšir je u karijeri odigrao preko 200 utakmica za Arsenal, a jedna od poslednjih bila je ona u Beogradu, oktobra 2017, kada su "tobdžije" golom Olivijea Žirua pobedile Crvenu zvezdu (1:0) u Ligi Evrope.

Za reprezentaciju Engleske upisao je 34 nastupa, u periodu od 2010. do 2016. godine, a na listi najmlađih debitanata u dresu Gordog Albiona zauzima deseto mesto. Prvi put za Englesku igrao je sa samo 18 i po godina, u prijateljskom meču protiv Mađarske. Međutim, niz teških povreda i nekoliko hirurških zahvata sprečili su Vilšira da napravi blistavu karijeru, kakvu su mu mnogi proricali kada je kao tinejdžer opčinio Premijer ligu.

Danas je u poziciji da maltene jedinu konkretnu ponudu ima iz Australije. Nova sezona u A-ligi počinje krajem oktobra. Da li će Vilšir krenuti stopama asova poput Del Pjera, Faulera, Heskija, Ninkovića i drugih, koji su za poslednju etapu karijere odabrali Peti kontinent ili je sa 29 godina još mlad za takav korak, ostaje da se vidi. Ono što je sigurno, planira da i dalje igra, što je potvrdio u nedavnom intervjuu za magazin "Atletik", rekavši da "ponovo oseća veliku glad za fudbalom".

Piše: Branko CVETOJEVIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.