Izvor: RTS, 02.Avg.2020, 21:01

Loš vikend za Rejsing Point na Silverstonu

Nemački vozač Rejsing Pointa Niko Hilkenberg, koji je zamenio kolegu Serhija Peresa jer je bio pozitivan na testu za koronavirus, nije mogao ni da startuje na trci zbog tehničkih problema na bolidu. Posle trke je sve kratko prokomentarisao: „od četvrtka je ovo emotivni rolekoster“.
Trku za Veliku nagradu Britanije u Silverstonu obeležilo je nekoliko neverovatnih detalja i pehova za učesnike, a sve je počelo sa otkazivanjem starta vozača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rejsing Pointa Niko Hilkenberga koji je stigao kao zamena za Serhija Peresa, koji je zaražen koronavirusom.

"Pomalo je ludo, zar ne", rekao je Hilkenberg. "U skladu sa svime što se dešavalo ovih dana. Mehaničari su pokušali sve, ali nismo uspeli da pokrenemo vozilo. Od četvrtka je ovo emotivni rolekoster. To što nisam počeo trku je veliki minus za ekipu i mene, najgori mogući scenario".
Trku je pratio čitav niz pehova od toga da je pobednik trke, kao i većina vozača, trku završio sa samo tri točka jer su u poslednjem krugu imali problema sa pneumaticima, bilo je izletanja sa staze, počevši od toga da se zbog tehničkih problema vozač Rejsing Pointa Niko Hilkenberg nije ni pojavio na startu.
No, predviđeno je da se na istoj stazi vozi i narednog vikenda pa će Hilkenberh i Rejsing Point možda imati novu šansu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.